Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Przekierowanie w chrome z facebooka na stronę crazy domains.

ImRocketBunny 18 Maj 2018 23:36 246 5
  • #1 18 Maj 2018 23:36
    ImRocketBunny
    Poziom 3  

    Witam,
    Mam problem z przeglądarką chrome. Przy próbie wejścia na facebooka wyświetla się komunikat (załącznik nr 1), po naciśnięciu "rozumiem i chcę kontynuować" wyświetla mi się taka strona (załącznik nr 2). Podejrzewam działanie jakiegoś wirusa. Skan w antywirusie (Kasspersky Free) nic nie wykazał podobnie Malwarebytes i adwcleaner. W mojej drugiej przegladarce (MS Edge) wspomniany problem nie występuje. Również resetowałem chrome oraz odinstalowywałem Revo Uninstallerem. Załączam raporty FRST.
    Pozdrawiam
    SK
    Przekierowanie w chrome z facebooka na stronę crazy domains.Przekierowanie w chrome z facebooka na stronę crazy domains.

    Edit:
    Nowe logi z numerkiem 1

    0 5
  • #2 19 Maj 2018 05:23
    krzychupar
    Poziom 40  

    Odinstaluj:
    Spybot Anti-Beacon

    Otwórz notatnik systemowy i wklej:

    ShellIconOverlayIdentifiers: [ OneDrive7] -> {C5FF006E-2AE9-408C-B85B-2DFDD5449D9C} => -> Brak pliku
    ShellIconOverlayIdentifiers-x32: [ OneDrive7] -> {C5FF006E-2AE9-408C-B85B-2DFDD5449D9C} => -> Brak pliku
    ContextMenuHandlers1: [ANotepad++64] -> [CC]{B298D29A-A6ED-11DE-BA8C-A68E55D89593} => -> Brak pliku
    ContextMenuHandlers1: [WinRAR] -> [CC]{B41DB860-64E4-11D2-9906-E49FADC173CA} => -> Brak pliku
    ContextMenuHandlers1: [WinRAR32] -> [CC]{B41DB860-8EE4-11D2-9906-E49FADC173CA} => -> Brak pliku
    ContextMenuHandlers6: [WinRAR] -> [CC]{B41DB860-64E4-11D2-9906-E49FADC173CA} => -> Brak pliku
    Task: {6DFC60F8-6356-4168-AE68-EB5903F452FD} - System32\Tasks\Safer-Networking\Spybot Anti-Beacon\Refresh Anti-Beacon immunization => D:\Program Files (x86)\Spybot Anti-Beacon\SDAntiBeacon.exe [2016-11-11] (Safer-Networking Ltd.)
    Task: {8C2DF512-7193-4F13-A6C8-348E25E07D02} - System32\Tasks\Driver Booster SkipUAC (DESKTOP) => D:\Program Files (x86)\IObit\Driver Booster\5.4.0\DriverBooster.exe
    Hosts:
    HKLM\Software\Policies\Microsoft\Windows NT\SystemRestore: [DisableSR/DisableConfig] <==== UWAGA
    HKU\S-1-5-21-863464790-2542279152-1561400874-1001\...\Policies\Explorer: [NoWinkeys] 0
    HKU\S-1-5-21-863464790-2542279152-1561400874-1001\...\Policies\Explorer: [NoTrayContextMenu] 0
    HKU\S-1-5-21-863464790-2542279152-1561400874-1001\...\Policies\Explorer: [NoSetTaskbar] 0
    HKU\S-1-5-21-863464790-2542279152-1561400874-1001\...\Policies\Explorer: [NoViewContextMenu] 0
    GroupPolicy: Ograniczenia ? <==== UWAGA
    Tcpip\..\Interfaces\{f7447a29-2fa0-40c9-8e64-1b37ae132d2e}: [DhcpNameServer] 172.20.10.1
    2018-05-11 23:25 - 2018-05-11 23:25 - 000000000 ____D C:\WINDOWS\IObit
    2018-05-11 23:24 - 2018-05-18 13:01 - 000002340 _____ C:\WINDOWS\System32\Tasks\Driver Booster SkipUAC (DESKTOP)
    2018-05-11 23:24 - 2018-05-11 23:56 - 000000000 ____D C:\Users\DESKTOP\AppData\Roaming\IObit
    2018-05-11 23:24 - 2018-05-11 23:25 - 000000000 ____D C:\Users\DESKTOP\AppData\LocalLow\IObit
    2018-05-11 23:24 - 2018-05-11 23:25 - 000000000 ____D C:\ProgramData\IObit
    2018-05-16 13:08 - 2018-05-18 19:05 - 000000000 ____D C:\AdwCleaner
    2018-05-15 21:14 - 2018-05-15 21:15 - 000707354 _____ C:\WINDOWS\unins000.exe
    2018-05-15 21:14 - 2018-05-15 21:15 - 000002598 _____ C:\WINDOWS\unins000.dat
    EmptyTemp:

    Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść w folderze, gdzie masz FRST.exe.
    Uruchom FRST i kliknij w Fix/Napraw.

    0
  • #3 19 Maj 2018 17:10
    ImRocketBunny
    Poziom 3  

    Niestety problem nadal występuje.
    Edit1
    Zapomniałem dodać że nie od razu po włączeniu komputera a po jakimś czasie użytkowania.

    0
  • #4 19 Maj 2018 17:19
    Kolobos
    Spec od komputerów

    Zamiesc nowe logi z FRST, ze skanowania.

    0
  • #5 20 Maj 2018 19:21
    ImRocketBunny
    Poziom 3  

    Update 1:
    Wykonałem zwykły restart routera poprzez odłączenie od zasilania. Po ponownym podłączeniu wyżej ukazana strona przestała się wyświetlać (nie wyłączyłem komputera). Najprawdopodobniej problem był z routerem (Orange Funbox 1.0 ). Wykonałem restart do ustawień fabrycznych. Od tamtej pory strona nie wyświetliła się ani razu. Problem chyba rozwiązany.

    Update2:
    Jednak problem powrócił
    Pozdrawiam
    SK

    0
  • #6 20 Maj 2018 23:02
    RADU23
    Moderator - Komputery Serwis

    ImRocketBunny napisał:
    Jednak problem powrócił

    Kolobos napisał:
    Zamiesc nowe logi z FRST, ze skanowania.

    0