Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Mercedes Actros - błąd HM , problem z retarderem

Maciej97PL 20 Maj 2018 12:59 1623 6
  • #1 20 Maj 2018 12:59
    Maciej97PL
    Poziom 3  

    Witam , od dłuższego czasu świeci mi non stop błąd HM , texa za wiele mi nie podpowiada, na komputerze normalnie pokazuje ile jest powietrza w zbiornikach.
    Oraz od wymiany skrzyni biegów z retarderem, gdy włączam retarder , chodzi tak jak by tylko na 1 biegu. Nie wiem jak do tego podejść bo pasuje to naprawić.Jakieś sugestie?

    Pacjent to Mercedes Actros 1844 MP3 rok produkcji 2008
    Zamieszczam zdjęcia błędu HM z komputera TEXA oraz z auta

    0 6
  • #3 20 Maj 2018 21:46
    Maciej97PL
    Poziom 3  

    Seether napisał:
    Dobrze jakbyś SD podłączył.
    Wygląda na błąd od czujnika ciśnienia w lewej poduszce.
    Sprawdź kostkę i przewody, podmień czujnik z drugiej poduchy.
    Jeżeli winny czujnik to go wymień i skalibruj.


    Oki będę tak próbował z czujnikiem ,a odnośnie tego podłączenia SD to o co chodzi ?

    0
  • Pomocny post
    #4 21 Maj 2018 06:36
    piotr budzowski
    Poziom 23  

    sd serwisówka mercedes

    0
  • Pomocny post
    #5 21 Maj 2018 23:12
    nicram1941
    Poziom 17  

    Błąd HM tak jak pisze kolega, czujnik ciśnienia w lewej poduszce, lub wiązka do HM. Zwróć uwagę także na prawą stronę, zdarzają się zamienione kable miejscami, a Texa też zawsze prawdy nie mówi. W retarderze zaczął bym od wymiany oleju. Skoro błędów brak.

    0