Wygląda na to, że silnik dokładnie taki sam jak w mojej corolli i u mnie od nowości siedzi Prins montowany w ASO Toyoty.
Lubryfikacji u mnie nie ma i uważam ją za całkowicie zbędną. Co radzę zrobić przed montażem lub w trakcie montażu instalacji, to sprawdzenie jakie są luzy zaworowe i ich regulacja jeżeli luz na któryś zaworze zbliża się do min. Przy okazji regulacji luzów, za jednym mazaniem ustawić luzy na wszystkich zaworach w górnej granicy, szczególnie na wydechu oraz rozeznać jakie szklanki (nominały) są na poszczególnych zaworach. Znajomość nominałów szklanek ułatwi w przyszłości regulację luzów, bo po pomiarze luzów bez demontażu wałków rozrządu, będzie wiadomo jakie będą potrzebne szklanki.
Dobrze też przed montażem instalacji, w czasie jazdy zdjąć przynajmniej wykresy korekt (szczególnie LTFT - powinna oscylować w zakresie -4 do +4%, czyli w okolicach 0% - u mnie chodzi od -2% do +3%) oraz wykresy sond lambda.
Najniższy dostępny nominał szklanki to 06, co odpowiada grubości denka szklanki 5.06 mm.