Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Sannce - Konfiguracja kamer

Domino1806 29 May 2018 00:11 3135 2
    Domino1806
    Level 1  
    Witam kupiłem zestaw sannce DVR niby wszystko ok podłączone na komputerze mam podgląd kamer ale tylko w domu czyli w jednej sieci problem w tym że smartfon powinien się łączyć z DVR nawet poza siecią połączenie z internetem jest bo komputer widzi ale nie ma wyjścia na "świat" a smartfon nie łączy się nawet w jednej sieci albo komunikat że brak wtyczki a w aplikacji sannce nie znajduje Urządzenia jest komunikat że urządzenie jest offline. Proszę o dorade najlepiej krok po kroku. Dzięki
    sqmir
    Level 10  
    Nie wiem jak z tym konkretnym producentem, ale aby to zadziałało potrzebny jest serwer p2p - z jednej strony kamera loguje się do tego serwera, z drugiej, aplikacja w telefonie(nie tylko) po skonfigurowaniu (najczęściej SN kamery/urządzenia) loguje się również i serwer pośredniczący umożliwia transmisję z kamery/dvr do aplikacji na tel.

Większość producentów zapewnia infrastrukturę, trzeba tylko odpowiednio skonfigurować urządzenia (manual się kłania).
    Marek_Skalski
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Dziękuję za post. Trochę czasu zabrało Koledze znalezienie tej informacji, przez co spóźniona ta wiadomość. Autor pytania nie logował się na Forum od 2 lat. :D
    No cóż, może ktoś jeszcze kiedyś będzie zmuszony korzystać z tego produktu, a informacja będzie przydatna.