TCL U55P6006 działa bardzo dobrze, ładne kolory, faktycznie naprawdę zadowalająca czerń (sprawdzałem tylko w słoneczny dzień, dziś dotarł TV) w nocy już może być tylko lepiej. Włączony mecz piłki i po 20minutach stwierdzam, że można oglądać mundial, przycięć na meczu itp nie zauważyłem. UHD z youtube wygląda świetnie, jedno małe ale tyczy się wifi, otóż TV na YT męczy się z sygnałem UHD a czasem też 1080p, chodzi tu o szybkość połączenia i non stop doczytujący dane Youtube. Miałem obok laptopa i ten buforował wideo lepiej niż TV (internet to światłowód, router huawei w 2 pokoju, prędkość na laptopie speedtest = ok 30Mb/s). Musiałbym sprawdzić na innym routerze ew. kablu LAN, podejrzewam, że karta wifi w TV może mieć problem z jakością łącza przez ścianę, a może to router, który też jest raczej kiepski, także jeszcze nie oceniam Wifi w TV gdyż nie mam porównania jak będzie pracował z innym routerem. Menu działa płynnie, youtube mógłby działać odrobinę szybciej. Opcji jest sporo i są też tryby dla sportu, dźwięk ok ale wiadomo na bass test panny się "wyrwie". Polecam za 1800zł myślę, że warto, choć więcej dowiemy się po dłuższym czasie użytkowania.
Dodano po 17 [godziny] 49 [minuty]:
Chyba ostateczny dylemat między UE55MU7052 a TX-58EX703E. Panasonic ma większy ekran a Samsung lepszy obraz(ale czy aż tak lepszy?), TV oglądam z ok 3-3,5m. Co o tym Panowie sądzicie, do 4000zł bo szczerze już mnie głowa boli od nadmiaru informacji. Po wielu opiniach różnych ludzi przefiltrowałem właśnie te 2 modele a może jednak się mylę?