Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Candy EV04 1072D - cały czas napełnia wodę i nie reaguje na programator

dudi333 10 Jun 2018 21:08 939 9
Renex
    dudi333
    Level 6  
    Witam.
    Moja pralka nie reaguje na obrót programatorem. Cały czas wyświetla się 1:24 i napełnia sie wodą.
    Kiedyś już miałem awarię tej pralki i pan z serwisu zrobił restart programatora i wszystko zaczeło działać.
    Nie pamiętam, jak on to zrobił?
    Prosze o pomoc.
    Pozdrawiam
  • Renex
    Kenworth 18
    Level 43  
    Witam.
    Sprawdź połączenie modułu z panelem i jeśli to niczego nie zmieni to zdemontuj moduł i zamieść zdjęcia PCB z obu stron na forum.
    dudi333
    Level 6  
    Programator miałem już rozebrany. Wszystko wyczyszczone i styki posprawdzane. Nic to nie dało.
    Pamiętam ze jak był serwisant to przytrzymał jakas sekwencje przycisków oraz ustawił w pewnym położeniu pokretło programatora i pralka poprostu zadziałała.
    Potrzebuje tego patentu.
  • Renex
    Sniezynka
    Level 33  
    Hydro stat do sprawdzenia ewentualnie do wymiany.
    Kenworth 18
    Level 43  
    Po odłączeniu pralki z zasilania przestaje pobierać wodę?
    Czy ów serwisant był wzywany do identycznej usterki jaka jest teraz?
    dudi333
    Level 6  
    Poprzednio pralka też przestała reagować na przekręcanie programatorem. Czy był problem z woda? - nie pamietam
    Teraz jak włacze ja do sieci to pobiera wodę przez około 20sekund robi krótka przerwe(ok 5sek) i cykl sie powtarza. Tylko odlaczenie jej z sieci zatrzymuje proces.
    dudi333
    Level 6  
    W mojej pralce nie ma przycisku uporczywych plam a programatorem jak przekrece 2razy w lewo ( zaczynajac od opcji OFF) to jest program 30min
    dudi333
    Level 6  
    Pralka działa.
    Wystarczył reset