Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Wzmacniacz Soling 650W - nie działa Remote na wzmacniaczu a napięcie dochodzi

Onerec 12 Cze 2018 23:24 150 2
  • #1 12 Cze 2018 23:24
    Onerec
    Poziom 3  

    Witam, mam problem, otóż niedawno z niejakiego powodu przestała grać tuba, sprawdziłem o co biega i wyszło na to że wzmacniacz nie włącza się wraz z radiem. (ogólnie załączał się normalnie).
    Doszedłem jedynie do tego, że gdy kabel Remote biegnący od radia zewrę z stałym plusem wtedy wzmacniacz włącza się i tuba gra, ale tak jakby brakowało mu mocy. Dziwna sprawa, bo gdy na zwartymi kablami Remote z plusem i dodatkowo podłączonym Remote z radiem jednocześnie gra, lecz gdy Kabel Remote przy radiu odłączę wzmacniacz się wyłącza i na zwartym Remote z stałym plusem wyłącza się. W razie czego mogę wysłać zdjęcie jak to wygląda. Proszę o pomoc!!

    0 2
  • #3 13 Cze 2018 15:45
    Onerec
    Poziom 3  

    Witam. Przewód sterujący jest okej, sprawdziłem to wpinajac go w stały 12v w radiu, wzmacniacz załącza się ale tylko wtedy kiedy zmostkuje remote z stałym plusem przy radiu. To jest bardzo dziwne ponieważ wzmaka rozkrecilem i nie zauważyłem aby coś się popaliło. PS: gdy przewód sterujący przy radiu nie jest podłączony a przy wzmaku jest mostek zrobiony wzmak nie włącza się!! Mam wrażenie jakby stały plus przy wzmaku nie miał napięcia. Da się to jakoś sprawdzic bez miernika?

    Dodano po 48 [sekundy]:

    Bezpiecznik przy aku nie jest spalony

    Dodano po 11 [minuty]:

    Chyba znalazłem przyczyne blaszka w bezpieczniku pękła wraz z szkłem dziwne to raczej nie powinno się dziać

    Dodano po 13 [minuty]:

    Tak bezpiecznik nie przepalil się, z jednej strony lut pękł wystarczyło docisnac do blachy, dzięki za pomoc.

    0