Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

[Rozwiązano] Aune t1 SE - Problem z wykrywaniem po włączeniu komputera

chill1 13 Cze 2018 17:24 141 5
  • #1 13 Cze 2018 17:24
    chill1
    Poziom 3  

    Witam,
    Od 2 dni posiadam aune t1 se - niby wszystko ok ,ale po restarcie komputera system nie widzi urządzenia.Dopiero po ponownym odłączeniu i podłączeniu do portu USB aune zaczyna działać. Testowałem to wraz ze sterownikami xmos jak i bez. A także na portach usb 3.0 oraz 2.0.

    Zauważyłem też ,że po szybkim restarcie kompa karta jest wykrywana normalnie. A po ponownym uruchomieniu powiedzmy po 5 min system nie wykrywa karty.

    Wyłączyłem także zintegrowaną kartę dźwiękową w biosie.

    W czym może tkwić problem ?

    Z góry dzięki za porady!!!

    //

    zrobiłem format ... nadal to samo. ehhh czyli wymiana na nowa sztuke ?

    0 5
  • #3 13 Cze 2018 23:32
    king1q2w
    Poziom 10  

    310artur napisał:
    Do sprawdzenia ustawienia BIOS na temat USB chyba tylko zostały no i oczywiście test na innym PC/laptopie


    Dokładnie, tak jak przedmówca proszę sprawdzić w biosie czy jest wsparcie dla usb.

    0
  • #4 14 Cze 2018 17:31
    chill1
    Poziom 3  

    A więc tak zaktualizowałem bios Wersja
    7B46vA4 Płyta to msi z370 sli plus

    Ustawienia usb w biosie mam :

    USB controller enabled
    XHCI HAND -Off enabled
    legacy USB support enabled

    Opcje zasilania na wysoka wydajność i Ustawienie wsztrzymania selektywnego USB Wyłączone

    XMOS także "ślepy" na aune Link

    odinstalowałem także w Główny koncentrator ubs i zainstalowałem ponownie . Nadal Lipa :(

    Ręce opadają - jutro sprwadzę na innym komputerze ...

    0
  • #5 16 Cze 2018 13:04
    chill1
    Poziom 3  

    Sprawa rozwiązana ... W biosie ustawiłem zasilanie usb na wyłączonym PC.

    Dzięki za pomoc !

    0
  • #6 16 Cze 2018 13:15
    chill1
    Poziom 3  

    Sprawa rozwiązana ... W biosie ustawiłem zasilanie usb na wyłączonym PC.

    Dzięki za pomoc !

    Dodano po 10 [minuty]:

    Sprawa rozwiązana ... W biosie ustawiłem zasilanie usb na wyłączonym PC.

    0