Witam,
jestem początkującym programistą/elektronikiem. Chciałbym zbudować aplikacje która pozwoliłaby mi na wysłanie ramki crc8 bezpośrednio do STM32. Wszystko dlatego, że wysyłanie komend ciągle zmieniającym się kodem crc dla różnych czasów jest bardzo nie praktyczne + sam program ma pomóc w późniejszych projektach oraz mojemu prywatnemu rozwojowi jako programista
. Bardzo bym was prosił o kilka wskazówek z naciskiem na to jak posługiwać się takimi bibliotekami służącymi do połączeń między komputerem(aplikacją) a miktrokontrolerem najlepiej dla języka C/C++ bądź Python, jak posługiwać się ramkami CRC w aplikacji, jak się je liczy i implementuje w kodzie oraz świetnie by było jeżeli już istnieją przykłady takiego rozwiązania.
Wszystko po to by pominąć Real Term'a i móc stworzyć jakieś przyjemne GUI =)
O czym warto w tym przypadku poczytać? na co zwrócić uwagę. Polecacie jakąś literaturę ? Poproszę o konkrety ^^.
jestem początkującym programistą/elektronikiem. Chciałbym zbudować aplikacje która pozwoliłaby mi na wysłanie ramki crc8 bezpośrednio do STM32. Wszystko dlatego, że wysyłanie komend ciągle zmieniającym się kodem crc dla różnych czasów jest bardzo nie praktyczne + sam program ma pomóc w późniejszych projektach oraz mojemu prywatnemu rozwojowi jako programista

Wszystko po to by pominąć Real Term'a i móc stworzyć jakieś przyjemne GUI =)
O czym warto w tym przypadku poczytać? na co zwrócić uwagę. Polecacie jakąś literaturę ? Poproszę o konkrety ^^.