Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] SEO Perfect CAN safe VOLVO v50 - VOLVO V50 2004 r domykanie szyb tryb serwisowy

beton188 14 Jun 2018 21:53 2346 3
Optex
    beton188
    Level 6  
    Witam. Właśnie zakończyłem instalacje i programowanie SEO Perfect CAN safe. Wszystko działa poza lecz nie wiem:
    1. jak uaktywnić automatyczne domykanie szyb po uzbrojeniu alarmu, o ile to działa po szynie CAN w VOLVO V50 2004r.
    Problem nr2 jak wejsc w tryb awaryjny bo coś nie chce zaskoczyć 7x stacyjka w 5 sek. Moze po CANie jest inny sposób.
    Problem nr 3. Na opisie instalacji jest kabel zielono niebieski pin9 opis obwód blokady - jak to podłączyć. Rozciac w/w kabel i wpiac przekaźnik blokady z centralki?
    Problem 4. Czy moduł CAN safe podtrzymuje program po odłączeniu akumulatora czy musze go programować po każdym odłączeniu?
    Załączam schemat instalacji
  • Optex
    krecina
    Level 2  
    witam

Czy temat poszedł do przodu?
  • Optex
    beton188
    Level 6  
    "Service SEO Electronics service(_at_)seoelectronics.pl

Witam.

Ad.1 Rozciąć przewód zielono-niebieski i podłączyć do rozciętego grubszego czarnego przewodu wychodzącego z centrali alarmowej.

Ad.2 W tym aucie nie ma takiej możliwości bez zastosowania dodatkowego modułu domykania szyb.

Pozdrawiam

Witek Wojciula"

Odpowiedz serwisu SEO

Ale wciąż planuje podpiąć kabel na którym pojawia się masa po załączeniu alarmu (moduł komfortu chyba) na włącznik zamykania drzwi (gdyż jak się go przytrzyma dłużej chyba koło 10 sek to zamyka wszystkie drzwi) czyli albo przekaźnik jeśli trzeba zmienic poziom sygnału np na poziom masy. Narazie brak czasu na wykonanie.

Alarm działa idealnie tylko wciąż nie udało mi się włączyć gosniego załączania.... ani 4x stacyjką ani nie moge w trybie serwisowym załączyc kodu.....
    beton188
    Level 6  
    Odpuszczony. domykanie szyb w kluczyku a alarm godny polecenia ale bez bajerów w stylu domykania szyb. Pozdrawiam