Dzień dobry.
Z uwagi na to, że nigdzie nie znalazłem instrukcji resetu licznika bębna do w/w modelu podaje go poniżej:
Ustawienia -> Inf. o urządzeniu ->Trwałość części
Przytrzymujemy klawisz "#"
Pojawia się menu resetowania
Wybieramy bęben lup pas do resetowania.
Pojawi się komunikat z zapytaniem czy zresetować bęben - kliknąć „tak", lub „yes”.
Wychodzimy z ustawień..
Znalazłem również na necie opis resetowania bębna, który w rzeczywistości jest opisem resetowania licznika tonerów:
1. Włącz drukarkę.
2. Otwórz pokrywę używaną do wymiany tonerów.
3. Przytrzymaj dotykowy przycisk gwiazdki (*) przez 5 sekund. (Znajduje się przy klawiaturze numerycznej, może nie być podświetlony)
4. Na wyświetlaczu powinno pojawić się nowe menu.
5. Wybierz kolor bębna (drum) z dopiskiem STD.
6. Pojawi się komunikat z zapytaniem czy zresetować bęben - kliknąć „tak", lub „yes”.
7. Zamknij pokrywę do wymiany tonerów.
8. Przycisnąć ikonkę "domek" aby wrócić do menu początkowego.
Z uwagi na to, że nigdzie nie znalazłem instrukcji resetu licznika bębna do w/w modelu podaje go poniżej:
Ustawienia -> Inf. o urządzeniu ->Trwałość części
Przytrzymujemy klawisz "#"
Pojawia się menu resetowania

Wybieramy bęben lup pas do resetowania.
Pojawi się komunikat z zapytaniem czy zresetować bęben - kliknąć „tak", lub „yes”.
Wychodzimy z ustawień..
Znalazłem również na necie opis resetowania bębna, który w rzeczywistości jest opisem resetowania licznika tonerów:
1. Włącz drukarkę.
2. Otwórz pokrywę używaną do wymiany tonerów.
3. Przytrzymaj dotykowy przycisk gwiazdki (*) przez 5 sekund. (Znajduje się przy klawiaturze numerycznej, może nie być podświetlony)
4. Na wyświetlaczu powinno pojawić się nowe menu.
5. Wybierz kolor bębna (drum) z dopiskiem STD.
6. Pojawi się komunikat z zapytaniem czy zresetować bęben - kliknąć „tak", lub „yes”.
7. Zamknij pokrywę do wymiany tonerów.
8. Przycisnąć ikonkę "domek" aby wrócić do menu początkowego.