Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Siemens EQ.5 MacchiatoPlus TE515201RW - nie pobiera mleka

Anetaba 16 Jun 2018 11:03 3420 6
    Anetaba
    Level 2  
    Witam, po wyczyszczeniu expresu i wymyciu dyszy do spieniania mleka expres przestał pobierać mleko. Po próbie złożenia dyszy okazało sie, że nasadka odczepiła sie od części właściwej i w dyszy luzem leżała mała uszczelka. Może trochę nieprecyzyjnie sie wyrażam ale w załączeniu są zdjęcia. Od tego momentu expres przestał pobierać mleko a ja niewiedząc skąd ta uszczelka założyłam ja do expresu w miejsce, gdzie przyczepia się dysze. Bardzo proszę o pomoc.
    Siemens EQ.5 MacchiatoPlus TE515201RW - nie pobiera mlekaimage.jpg Download (787.55 kB) Siemens EQ.5 MacchiatoPlus TE515201RW - nie pobiera mlekaimage.jpg Download (721.29 kB)
    Anetaba
    Level 2  
    Dzięki za pomoc ale ten oring jest za duży i po założeniu go w to miejsce nie mogę założyć tej drugiej części
    piotreck2
    Level 9  
    Na zdjęciu ewidentnie brakuje oringu w miejscu wskazanym strzałką. Natomiast widoczna niżej mała część z sześciokątem ma mocowanie bagnetowe. Należy ją nałożyć i przekręcić.
    Sprawdź, czy wewnątrz tej małej części nie ma tego małego oringu.
    Na złączu nad wylewką, na które nakłada się cały spieniacz ile jest teraz oringów? Powinny być dwa. Jeden z przodu, drugi z tyłu.
    Ewentualnie dorzuć zdjęcie tego oringu, o który pytałaś na początku, obok spieniacza, aby móc ocenić jego rozmiar (choć może być teraz mocno rozciągnięty, jeśli założyłaś go na złącze).
    Anetaba
    Level 2  
    Wydaje mi sie, że raczej nie powinna sie rozciągnąć, na moje oko jest taka jak była. Dołączam zdjęcie.
    A może wiesz jaka może być przyczyna tego, że kawa zaczęła lać sie nie przez dysze tylko obok dysz, tak jakby jakies rurki przez które dopływa do dyszy były nieszczelne?
    Z góry dziękuje Ci za pomoc.
    piotreck2
    Level 9  
    Wszystko jasne. Załóż ten oring na drugi rowek złącza spieniacza (to na drugim foto).
    W tym małym stożku sprawdź, czy nie ma wewnątrz dużo mniejszego oringu, który należy założyć tam, gdzie wskazałem strzałką na poprzednim foto.

Kawa leje się gdzieś z boku bo wyskoczyły wężyki wewnątrz.
    Czeka Cię rozbieranie obudowy wylewki.
    Zobacz jak to wygląda na zdjęciu. Jest 6 zatrzasków.
    Siemens EQ.5 MacchiatoPlus TE515201RW - nie pobiera mleka
    Anetaba
    Level 2  
    Nie mam takiej małej uszczelki. A ile mam być oringow na złączu spieniacza mleka? Tam są trzy miejsca czyli trzy oringi? A mógłbyś sprawdzić jakie rozmiary ma oring który prawdopodobnie mi wcięło. Dzięki wielkie za dotychczasowa pomoc.