398216 Usunięty napisał: Z całym szacunkiem dla Autora tematu, ale mając poziom wiedzy w dziedzinie elektroakustyki jaki masz obecnie - ne dogadamy się. Po raz 101 proszę o zapoznanie się z podstawami we własnym zakresie
Z całym szacunkiem do Ciebie, ale jakoś tych "101 razy" nie widzę, dodatkowo zakładasz wiedzę o podmiocie - do przodu, w istocie rzeczy nie posiadając szczegółowych informacji o nim samym w istocie rzeczy. Zakładasz coś na podstawie charakteru pisma, stylu wypowiedzi itp - przecież to jest właśnie, rozmowa ze ślepym o kolorach. Przez ten czas przebrnąłem przez filmy, podstawy itp doskonale je rozumiejąc. To że piszę co piszę, wynika z zupełnie innego podejścia do sprawy. Mam wrażenie że macie coś zakodowane że to musi być zrobione w określonej kolejności, wedle panujących zasad itp. Choć to zbędne dam inny przykład:
Forum FLASHZONE.PL - cytuję "nie znasz podstaw, nie znasz tego siamtego". No i mistrz kodowania z forum flashzone.pl wyświetlił bo ja tam pamiętam chyba 16 obiektów pewnym sposobem ( nie pamiętam ilości stare dzieje )... A ja wyświetliłem nie chcę skłamać albo 128 albo 256 obiektów przy małym użyciu CPU. Mistrz mówi ładnie, zna podstawy, pisze skomplikowany kod a w prostej rozgrywce został zjedzony dziurawym zębem. To że nie mówię jak wy, czy postępuję chaotycznie i dziwnie jeszcze nie znaczy, że czegoś nie wiem. Z tej chaotyczności niejednokrotnie wyszło coś pozytywnego, zupełnie spontanicznie.
Umyślnie użyłem zakładając post wiele razy słowa - załóżmy. Aby czytający wiedział, że głównie coś zakładamy, wiec co tu rozumieć. Mam wrażenie że dużo czasu spędzacie na forum, dużo udzielacie odpowiedzi, więc traktujecie pewne sprawy dość szablonowo.
A propo słowa obiekt. Obiekt = { jakiś zestaw elementów w grupie np. końcówka mocy na TDA 7294 w wersji stereo - taki kompletny działający koniec mocy z AVT z transformatorem podpięty bezpośrednio do komputera)
Linki które od was dostałem, trafiły do ulubione. Potrafię wracać do tematu co jakiś czas i tak to wałkuję, szukając najlepszego z podejść do tematu.
A propo ślepoty kolego, mam poważne problemy ze wzrokiem. Specjaliści którzy postępują proceduralnie tak jak należy - właśnie przez to postępowanie, doprowadzili mnie do poważnego problemu. Czytam wasze posty czasami z głową blisko 10-40 cm od 40 calowego monitora ( powiększam czcionkę że jest śmiesznie duża ). Także "nie rozmawiamy" jak równy z równym. Można mieć wrażenie że u mnie wszystko w porządku bo dużo piszę. Piszę dużo i szybko bezwzrokowo, ponieważ spędziłem lata czasu przy komputerach itp. Dlatego jako ślepiec jeszcze coś tutaj mogę napisać.
Moderowany przez trymer01:Regulamin, pkt 3.1.11. Nie wysyłaj wiadomości, które nic nie wnoszą do dyskusji. Wprowadzają w błąd, są niebezpieczne czy nie rozwiązują problemu użytkownika.
A jednak powinien kolega doczytać, zrozumieć - przynajmniej podstawy, przyswoić zasób pojęć. Bez tego nie da się dyskutować.
3.1.17. Publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi.
Prezentuje kolega typową postawę osoby, która nie zdaje sobie sprawy z rozdźwięku między swoją "wiedzą" (a raczej niewiedzą) a złożonością poruszanej tematyki, co czasem daje komiczne rezultaty. Ale ten komizm dostrzegają tylko ci, którzy coś na ten temat wiedzą - koledze zaś się wydaje że dyskutuje jak równy z równym.