Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.
itemscope itemtype="https://schema.org/QAPage"

Alcatel Pixi 4 6" 8050D . Plamy na ekranie po wgraniu ROMu

AngelMat 18 Cze 2018 09:10 411 8
  • Alcatel Pixi 4 6" 8050D . Plamy na ekranie po wgraniu ROMu

    #1
    Poziom 5  

    Przed wgraniem romu programem SP Flash Tool telefon działał całkowicie normalnie
    Po wgraniu przy próbie załączenia telefonu telefon cały czas wyświetla to co na poniższym zdjęciu . Telefon nigdy nie upadł ani nie był zalany także to uszkodzenie systemowe nie mechaniczne .
    Rom został wgrany stokowy także nie żadne Cyanogeny
    Telefon się włącza nic nie widać ale słychać jak się załącza i po naciśnięciu klawiszy głośności słychać ten specyficzny dźwięk podgłaszania w androidzie
    Uprzedzam nie da się wejść w CWM i recowery sposobem Home + Volume Up
    Czy telefon jest już uceglony ? Czy miał ktoś kiedyś podobny problem ?
    Telefon Pracuje na chipsecie Mediateka

    Alcatel Pixi 4 6" 8050D . Plamy na ekranie po wgraniu ROMu

    0 8
  • MagBoss
  • #2
    Poziom 41  

    Czy aby na pewno wgrałeś ROM, przeznaczony do twojego modelu ?
    Dlaczego w ścieżkach programu widać, Alcatel 8050D_MT6580 ?

    0
  • #3
    Poziom 5  

    Tak jestem tego pewny .
    To nie pierwszy Alcatel do którego wgrywałem rom wcześniej robiłem to na Pop C7 i nie było problemu .
    Po pierwszej próbie wgraniu romu zrobiło się tak jak na zdjęciach i potem próbowałem wgrać inny rom i dalej to samo .
    Wydaje mi się że popełniłem błąd bo przy wgrywaniu wgrałem Preloader.img i Boot.img z softu który ściągnąłem . Podobno powinny one zostać oryginalne . A niestety nie zrobiłem Write Flash toolem zeby je wcześniej wyciągnąć z telefonu .

    A o tym zeby zostawić te pliki wiem z tego poradnika :
    http://darmowyinternet.net/forum/temat-poradn...-telefon-po-wgraniu-zlego-romu-test-point_383

    Rom napewno był oryginalny bo ze strony producenta

    0
  • #4
    Poziom 41  

    Raczej to nie to, jest tam informacja że ich nie wgrywamy ale pisze też, "chyba że mamy pewność że jest to ROM fabryczny" , a ty masz ROM fabryczny.
    Nie napisałeś, dlaczego w ścieżkach w programie jest inny model ?

    0
  • #5
    Poziom 5  

    Alcatel Pixi 4 6" 8050D . Plamy na ekranie po wgraniu ROMu

    Przepraszam mój błąd że wpisałem w temacie .
    To model 8050D. Już zmieniam

    Dodano po 1 [minuty]:

    taki model widnieje na pleckach telefonu Alcatel 8050D Pixi 4 6"

    Dodano po 4 [minuty]:

    Czy można uszkodzić układ graficzny podczas wgrywania romu ?
    Dodam że wgrywanie przebiegło pomyślnie a telefon został odłączony po wcześniejszym wyświetleniu komunikatu OK

    Dodano po 2 [minuty]:

    Telefon niestety nie miał włączonego Debugowania USB i nie miał zrobionego roota :/

    0
  • #6
    Poziom 41  

    Wgranie romu, tym bardziej prawidłowego nie uszkodzi grafiki, chyba że taki zbieg okoliczności.
    To jest najnowszy dostępny rom ? wgrywałeś inne wersje ?

    0
  • #7
    Poziom 5  

    Znalazłem firmware tylko nie znalazłem innych softów ani brandomowych z sieci .
    Mam dwa softy ale po plikach patrząc i rozmiarze to tylko nazwa sie różni i źródło pobrania w środku pliki te same .

    Dodano po 6 [minuty]:

    Jeden mam ze strony alcatela jeden z chomika ani ten ani ten nie rusza .

    0
  • #8
    Poziom 41  

    AngelMat napisał:
    Telefon niestety nie miał włączonego Debugowania USB
    Szkoda, bo teraz jakiegoś custom rom byś wrzucił dla sprawdzenia.
    A do recovery przez adb też się nie da wejść ? adb reboot recovery

    0
  • #9
    Poziom 5  

    Chodzi Ci żeby wejść tam gdzie masz wipe factory data reset i np wgrywanie z karty SD ? czyli home i volume up ? Nie nie da się ... Tzn . Przed wgraniem romu dało sie normalnie bo robiłem Wipe factory data reset . Ale teraz przez to co jest na ekranie ( jak na foto ) nic nie da sie zrobić niestety . Moze i wchodzi w recovery ale nie widać tego

    Dodano po 2 [minuty]:

    Z tego co wiem niestety debugowania nie da się wymusić z pod PC ... niestety a znacznie by to ułatwiło sprawę

    0