Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

[Rozwiązano] VW polo 1.2, kopci na bialo - Kopci na biało przy odpalaniu.

19 Cze 2018 12:08 1371 9
  • Poziom 2  
    Witam mam taki problem z autem VW polo 1 .2 rocznik 2003.
    Auto miało wymieniony silnik z przebiegiem podobno 137 km. Ponieważ w trakcie jazdy spalało bardzo dużo oleju jakoś 1l/40 km.
    Teraz po wymianie problem ustal, ale pojawił się nowy, auto przy odpalaniu bardzo kopci na biało, smród wskazuje na to że spała olej 10w40. Gdy stoję na swiatlach itd to już nie kopci, problem pojawia się tylko na zimnym silniku.
    I mam pytanie co robić, mechanik powiedzial, że to głowica do zrobienia, koszty są wielkie i na razie mnie na to nie stać.
    Czy są jakieś inne powody dlaczego tak się może dziać?
  • Pomocny post
    Poziom 20  
    Uszczelniacze na zaworach nie trzymają i po dłuższym postoju olej dostaje się na tłoki.
    Jeśli prowadnice zaworów są ok to powinna pomóc wymiana samych uszczelniaczy.
  • Poziom 16  
    Tak się wychodzi na kupowaniu silnika używki sprawnego z przebiegiem 100 tyś niby.
  • Poziom 2  
    A ile taka wymiana może kosztować?
    Dzwoniłem przed chwilą do mechanika i powiedział że to może być koszt nawet 1200zl.
  • Poziom 16  
    Podzwoń po innych warsztatach bo ceny usług bardzo się różnią .Czasami nawet i o 100 procent.
  • Poziom 2  
    A czy dolanie jakiś uszczelniaczy pomoże tymczasowo na mój problem czy tylko zaszkodzi?
  • Poziom 16  
    Dawałem Ceramizer w podobnym przypadku do Renówki szkoda 80 zł .Nic już nie pomogło tylko remont.
  • Poziom 2  
    Tak jak napisal marfur. Skonczylo sie tak, ze zawor sie urwal i rozwalilo caly silnik.