Witam.
Chciałbym włożyć elektronikę z tego transmitera do radia orginalnego w passacie b5. Moje pytanie. Czy ktoś go rozbierał i wie czy jest możliwość odłączenia modułu FM?
Trzeba napisać co chce się zrobić z tego modułu; podejrzewam o wykorzystanie USB/SD jako odtwarzacz MP3 i podłączanie bezpośrednio pod wejście audio w radioodbiorniku, z pominięciem toru FM transmitera
Dokładnie tak. Chcę to wrzucić w radio Gamma Blaupunkt (1J0 035 186 E). Ewentualnie jakiś transmiter z dobrą jakością dzwięku bez eq, i z BT.
Wzorowałem się na poście https://forum.vw-passat.pl/topic/27303-mp3-usb-w-radiu-vw/ ale ten transmiter nie posiada BT
Tak kaseta kasetą. Problemem jest brak miejsca w Gammie. Próbuję dojść w jakiej pozycji muszą być krańcówki lub jak muszą być zmostkowane kable od zasilania mechanizmu
Nie lepiej zakupić emulator zmieniarki do aux, koszt ok 100 zł, z usb (tzw. zmieniarka cyfrowa) trochę droższy ok 300. Sterowanie utworami z klawiatury radia.
Mając gotowy aux polecam wpiąć się ładowarka USB pod silniczek kasety 12v i mamy już piękne napięcie na inne cuda wianki podawane po włączeniu odtwarzania z kasety.
Dla potomnych, moja gamma v okazała się Sony a po analizie MC15052 audio przełącznika okazało się ze pin 5 jest AM-R,ana pin 14 AM-L. Razciołem scieżkę łączącą R/l dodałenm rezystor i kondensatory 22k 1k i 50uf dla kanały R i audio on po włączeniu AM gotowe