logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

KRUPS EA8255PN - ciągłe wyświetlanie symbolu wtyczki po wymianie NTC

MAN_IN_BLACK 27 Cze 2018 11:16 6330 4
REKLAMA
  • #1 17299415
    MAN_IN_BLACK
    Poziom 14  
    Ocena: 71
    Witam
    Mam ekspres Krups ea8255pn w którym pojawiał się symbol wtyczki. Wymieniłem cały zespół kpl. parzenia.Był wyciek. i doszukałem się, że chodzi o NTC. Ntc jest wtopione w grzałkę. Jednak po wymianie dalej pokazuje symbol wtyczki. Wszedłem w tryb serwisowy i odszukałem i pokazuje i coś takiego:
    last defect 05
    last defect-1 05
    last defect-2 05
    last defect-3 05

czy oznacza to coś z pompą, przepływomierzem. Proszę o jakieś sugestie.

ps. zrobiłem autotest i wyskoczyło error code 04 podejrzewam, ze to pompa nie jest wydajna ponieważ dystrybutor jest nowy
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17301289
    MAN_IN_BLACK
    Poziom 14  
    właśnie o to chodzi, że nie schodzi tłok. słychać tylko pracę dystrybutora wody.
    Moje podejrzenia to, że jest uszkodzony dystrybutor wody ponieważ wężyk który doprowadza wodę do dystrybutora po zdjęciu go z krućca strzela wodą pod dużym ciśnieniem. Może się do końca nie chce odtworzyć. Filterek też jest zmieniony
  • REKLAMA
  • #4 17301431
    nioop

Specjalista AGD
    Ocena: 3325
    Moje założenie jest takie , że coś jest źle zamontowane.
    Piszesz ze kocioł i dystrybutor jest nowy. Ciśnienie jest..
    Hmm.. Zamieść jakieś foto, może coś się dopatrze.
    Konto firmowe:
    Kawa i Naprawa - Serwis AGD
    Powstańców Śląskich 63, Warszawa, 01-355 | Strona WWW: https://www.kawainaprawa.eu
  • #5 17302982
    MAN_IN_BLACK
    Poziom 14  
    witam

okazuje się, ze był przepływomierz uszkodzony ale jedna rzecz mnie zastanawia: czemu w auto teście pokazuje dalej błąd 04 a kawę parzy normalnie i wszystko jest ok.
REKLAMA