Samochód to Mini Cooper r53 04r benzyna kompresor 170KM
Dodam ze z takimi objawami juz samochod kupilem i walcze juz od 2 miesięcy prawie
Wypisze najpierw jakie mam objawy niepokojące :
Kolektor rozgrzewający sie do czerwoności i lekko czerwony przy bardzo spokojnej jeździe, brak mocy( do 2tyś jest jeszcze ok powyżej jak by coś go dusiło) przy zmianie biegow po wciśnięciu sprzęgła obroty same rosną o ok 200-300obrotów zamiast spadać i później wolno opadają,
przy dodawaniu gazu na postoju bardzo wolno opadają obroty, zwiększone spalanie paliwa
I teraz wypisze co wymieniłem i co sam ustaliłem
Wymienione: świece, kable, filtr paliwa.
Sprawdzone: układ dolotowy(szczelny) , diagnostyka na kompie ( INPA nie pokazuje błędów) lambda po rozgrzaniu przed kat. 0,6V za kat. 0,4V , świeca na cylindrze 3 okopcona na czarno( aż nagar taki szklisty stopiony)
I teraz pytanie co sie dzieje z samochodem ?
Lejący 3 wtrysk ? Przeskoczył łańcuch na rozrządzie ?
Jak ktos jest w stanie mi pomóc to moge powrzucać logi z inpy
Dodam ze z takimi objawami juz samochod kupilem i walcze juz od 2 miesięcy prawie
Wypisze najpierw jakie mam objawy niepokojące :
Kolektor rozgrzewający sie do czerwoności i lekko czerwony przy bardzo spokojnej jeździe, brak mocy( do 2tyś jest jeszcze ok powyżej jak by coś go dusiło) przy zmianie biegow po wciśnięciu sprzęgła obroty same rosną o ok 200-300obrotów zamiast spadać i później wolno opadają,
przy dodawaniu gazu na postoju bardzo wolno opadają obroty, zwiększone spalanie paliwa
I teraz wypisze co wymieniłem i co sam ustaliłem
Wymienione: świece, kable, filtr paliwa.
Sprawdzone: układ dolotowy(szczelny) , diagnostyka na kompie ( INPA nie pokazuje błędów) lambda po rozgrzaniu przed kat. 0,6V za kat. 0,4V , świeca na cylindrze 3 okopcona na czarno( aż nagar taki szklisty stopiony)
I teraz pytanie co sie dzieje z samochodem ?
Lejący 3 wtrysk ? Przeskoczył łańcuch na rozrządzie ?
Jak ktos jest w stanie mi pomóc to moge powrzucać logi z inpy