Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Satel PERFECTA 32 WRL rozbraja się

michalsk8 04 Jul 2018 08:06 906 6
Optex
    michalsk8
    Level 6  
    Witam,
    Jakoś na początku roku montowałem PERFECTE 32 WRL. Wszystko zagrało bez problemu. Wczoraj otrzymałem telefon od klienta, że nie wszystko jest jak być powinno. Mianowicie chodzi o to, że jeżeli system jest uzbrojony i w tym czasie choćby na chwilę pojawi się brak zasilania 230V system rozbraja się. Przejrzałem opcję programu konfiguracyjnego PERFECTY i nie dostrzegłem nigdzie opcji dotyczącej awarii zasilania w trakcji uzbrojenia systemu.
    Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
    Michał.
  • Optex
  • Helpful post
    czupel
    Level 10  
    Czy akumulator jest sprawny? Być może przy braku zasilania, centrala się całkowicie wyłącza bo akumulator nie trzyma napięcia.
  • Optex
  • Helpful post
    User removed account
    User removed account  
    michalsk8
    Level 6  
    Wczoraj dopiero dotarłem do klienta, który zgłaszał usterkę. Okazało się, że problem wygląda nieco inaczej. System wcale nie rozbraja się po zaniku zasilania z sieci. Klientowi chodziło tylko o to, żeby w momencie kiedy system nie jest uzbrojony, nie zgłaszał od razu awarii zasilania AC tylko dopiero po pewnym czasie. Tak więc ustawiłem testowo czas najpierw na 5 minut, ale centrala i tak od razu zgłasza awarię braku zasilania AC. Zwiększałem, zmniejszałem czas. Za każdym razem to samo. Tak jakby centrala w ogóle nie reagowała na opcję "Opóźnienie braku zasilania AC".
    Czy po drodze coś pominąłem, czy może jednak należy reklamować centralę?
  • Helpful post
    User removed account
    User removed account  
    michalsk8
    Level 6  
    W takim razie wszystko jasne. Zamykam temat.
    Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.