logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

pmsdview.exe - błąd uruchomienia z powodu .net Framework na Windows 10

czarnyblack 04 Lip 2018 08:50 2211 4
REKLAMA
  • #1 17311445
    czarnyblack
    Poziom 15  
    Ocena: 22
    Witam,

Mam problem na WIndows 10. Nagle przestał otwierać się program .net Framework i wywala taki komunikat: pmsdview.exe - błąd uruchomienia z powodu .net Framework na Windows 10

Próbowałem już usuwać frameworka specjalnym narzędziem, ale wpisy w rejestrze i pliki na dysku pozostały. Przy próbie instalacji nowego frameworka nadal wyświetlał się komunikat, że posiadam obecnie najnowszą wersję i nie może być zainstalowany. Jedynie w "Pogramy i funkcje" -> włacz lub wyłącz funkcje systemu, tam wył odhaczony jak wyłączony. Gdy zaznaczyłem, go jako włączony, bez zmian. Błąd nadal wyskakuje. System jest aktualny. Brak antywirusa. Dodam, że program jest w porządku, bo u mnie na PC działa. Ma ktoś jakiś pomysł?
  • REKLAMA
  • #2 17311614
    damkon
    Poziom 15  
    Ocena: 73
    Spróbuj coś takiego

1. Otworz notatnik i wklej do niego to:

Windows Registry Editor Version 5.00
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Wow6432Node\Microsoft\.NETFramework]
    "InstallRoot"="C:\\Windows\\Microsoft.NET\\Framework\\"

3.Zapisz jako "fix.reg"

4.Uruchom i restart kompa

https://www.download3k.com/articles/Fixing-Pl...l-location-error-on-a-64-bit-Windows-PC-01947
  • REKLAMA
  • #3 17311621
    czarnyblack
    Poziom 15  
    Ale z tego co widzę, to aktualizuje klucz rejestru, który w moim przypadku jest dobry, także raczej to nie zadziała w moim przypadku.
  • REKLAMA
  • #4 17311643
    damkon
    Poziom 15  
    Ocena: 73
    Jest jeszcze takie narzędzie od Microsoftu Microsoft .NET Framework Repair Tool - próbowałeś ?
  • #5 17311650
    czarnyblack
    Poziom 15  
    Próbowałem, nic nie pomogło.
REKLAMA