Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jak można naprawić stary kompresor

pocztaemail2 06 Jul 2018 23:54 693 8
    pocztaemail2
    Level 3  
    Gdy się włącza kompresor to dmucha on tylko 10 sekund i się wyłącza.
    Za jakiś czas też się na chwilę włącza i zaraz wyłącza.
    Ręcznie jest składany.
    Jak można naprawić stary kompresor Jak można naprawić stary kompresor Jak można naprawić stary kompresor
    pocztaemail2
    Level 3  
    Czy w kompresorze jest jakiś olej? Czy go trzeba rozkręcić? Skąd wziąć do niego olej, czy może być zwykły kuchenny z lodówki?
    Adam-T
    Level 40  
    pocztaemail2 wrote:
    Czy może być zwykły kuchenny z lodówki

Masz na myśli olej jadalny? :lol:
    398216 Usunięty
    Level 43  
    pocztaemail2 wrote:
    Gdy się włącza kompresor to on mucha tylko 10 sekund
    :) :spoko:
    "...w szopie znalazłem około 40 lat temu albo i więcej..." i od zawsze tak było?

Dodano po 1 [minuty]:

pocztaemail2 wrote:
    Czy może być zwykły kuchenny z lodówki
    Jak chcesz dobić ten kompresor do reszty, to wystarczy duży młotek. Szkoda oleju. Do tego typu maszyn stosuje sie SPECJALNE oleje.
    Inkwizycja
    Level 29  
    Przecież to jakiś stary agregat z lodówki/chłodziarki. Wyłącza się bo działa termik jak ostygnie to załącza i tak w kółko. Pewnie zardzewiała sama sprężarka i ciężko chodzi. Rozetnij fleksem wyczyść i pospawaj. 2 tygodnie temu tak naprawiłem swój lodówkowiec :D
    cnc convex
    Level 10  
    Patrząc na konstrukcja to na pewno jakiś agregat lodówkowy i już się kończy brak oleju zatarte łożyska reakcja termika .Nie jestem pewien powinien prawdopodobnie stać by olej się nie wylał a tu leży.
    pocztaemail2
    Level 3  
    Quote:
    Patrząc na konstrukcja to na pewno jakiś agregat lodówkowy i już się kończy brak oleju zatarte łożyska reakcja termika .Nie jestem pewien powinien prawdopodobnie stać by olej się nie wylał a tu leży.

Gdybym załatwił skąd olej i wlał to by normalnie działał czy jeszcze by trzeba było wymienić jakieś zatarte łożyska
    Inkwizycja
    Level 29  
    Przecież napisałem co trzeba zrobić. Rozciąć, sprawdzić czy opłaca się robić olej wlejesz na końcu.