Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

[Rozwiązano] ford galaxy - nie kreci rozrusznik , pala sie swiatla po przekreceniu kluczyka

07 Lip 2018 08:36 1176 6
  • Poziom 9  
    Witam. Mam przypadek z galaxy 2008 rok silnik 2.0 tdci otóż auto jeździło do dzisiaj bez problemu aż tu chcąc go odpalić nie ma żadnej reakcji na kluczyk . Tzn nie kreci rozrusznik kontrolki się świeca dodatkowo sprawdzony 2gi kluczyk i to samo. Dodam że po włączeniu na zapłon w pozycji pierwszej zapalają się światła mijania i kontrolka jak się wyłączy gasnie wszystko . Nie mam pojęcia co to jest . Może już się ktoś spotkał z takim problemem.
    Sprawdzilem wszystkie bezpieczniki - sa ok
    Sprawdzilem przekaznik - jest ok
    Rozrusznik dziala
    Po przekreceniu kluczyka i probie startu nie ma reakcji jedynie przekaznik chodzi i co zauwazylem zapalaja sie swiatla mijania
    Auto na krotko pali bez problemu i swiatla dalej sie swieca jak sa wylaczone
    wiec 2 problemy

    nie ma reakcji na kluczyk i palace sie swiatla po przekreceniu kluczyka w pozycji 1 i 2

    kto pomoze ???
  • Poziom 38  
    Wymień kostkę stacyjki, wszystko na nią wskazuje.
  • Poziom 9  
    witam . czy mozesz mi podeslac fote jakwygllada. nie moge znalesc u mnie nigdzie kostki stacyjki tylko cala stacyjke
  • Poziom 34  
    Tak mniej więcej wygląda:ford galaxy - nie kreci rozrusznik , pala sie swiatla po przekreceniu kluczyka i jest włożona do stacyjki od dołu.
  • Poziom 9  
    ok dzieki juz rozebralem i zamowilem . Na srode ma przysc . odezwe sie jak juz sprawdze . jeszcze raz dzieki
  • Poziom 9  
    temat rozwiazany.

    to nie byla stacyjka
    okazalo sie ze kolo bsi . moje auto to anglik . wiec od strony pasazera jest bsi a nad nie jest taka fioletowa kostka okazalo sie ze nie laczy dokladnie byla rozpieta . wiec zapiolem i teraz jest ok

    dziekuje za podpowiedzi

    pozdrawiam
  • Poziom 9  
    temat rozwiazany.

    to nie byla stacyjka
    okazalo sie ze kolo bsi . moje auto to anglik . wiec od strony pasazera jest bsi a nad nie jest taka fioletowa kostka okazalo sie ze nie laczy dokladnie byla rozpieta . wiec zapiolem i teraz jest ok

    dziekuje za podpowiedzi

    pozdrawiam

    Dodano po 50 [sekundy]:

    kostka fioletowa kolo bsi nie laczyla ..