Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Fiat Ulysse I - Auto bardzo wolno przyspiesza powyżej 70km/h

Muti1987 08 Jul 2018 18:57 483 3
    Muti1987
    Level 12  
    Witam posiadam Fiata Ulysse I z 1999 silnik 2.0 benzyna. Prędkość max jaką wyciągnąłem to 195 km/h do 70 auto się rozpędza bardzo dobrze jednak od tej prędkości jest masakra. Na trasie praktycznie niemożliwe jest wyprzedzenie auta ciężarowego gdyż od 90 do 110 rozpędza się około 10/15 sec ( redukując na 3 bieg ). Dodam jeszcze, że jak muszę podjechać pod górkę albo jakieś wzniesienie wyczuwalny jest dość spory spadek mocy. Sprawdziłem filtry, układ paliwowy, wymieniono świece, olej jest wymieniony. Dodam, że auto posiada LPG i na obu paliwach jest to samo. Od czego zacząć? PS. Zdaje sobie sprawę, że Fiat o takiej masie demonem prędkości nigdy nie będzie ale wydaje mi się, że coś jest nie tak.
    adversus
    Level 32  
    Witaj, ja tak miałem z Trafikiem po naprawie, do 70 auto szło jak sztan, a od 70 jakaś masakra...
    okazało się po kolejnej wizycie w warsztacie ze była blokada jakaś założona bo wgrywali nowy soft i nie odhaczyli jakiejś opcji (soft od auta pocztowego). Więc pytanie czy byłeś ostatnio w jakimś serwisie, czy to się stało tak po prostu?
    Muti1987
    Level 12  
    Byłem ale mam auto od 4 miesięcy ( a wydaje mi się, że jest tak od początku )więc raczej mało prawdopodobne jadę jutro na komputer może coś powie i jakieś błędy pokaże. Dziękuję za odpowiedz
    Muti1987
    Level 12  
    Listwa od gazu wyłączała jeden wtrysk a po przełączeniu na PB błąd zostawał.