Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Kawasaki JetSki 650 SXi - Nie laduje akumulatora

Sidorek 08 Lip 2018 19:35 102 2
  • #1 08 Lip 2018 19:35
    Sidorek
    Poziom 19  

    Witam
    Problem dotyczy skutera wodnego Kawasaki JetSki 650 SXi.
    W zalaczniku schemat ukladu ladowania w w/w skuterze.
    Nie ma oczywiscie ladowania akumulatora.
    Nie wiem czy problem z cewka pod magnetem (byla przewijana) czy z samym regulatorem napiecia.
    Po odpaleniu silnika - napiecie na akumulatorze takie samo jak przed rozruchem.
    Pytanie - czy kolejnosc przewodow miedzy cewka a regulatorem w tym przypadku ma znaczenie ?
    Jak mozne przede wszystkim sprawdzi regulator ??
    Regulator taki sam jak w linku ponizej:
    https://www.afratstore.top/voltage-regulators...-650sx-9293-210663708-sh527a12-4c-p-14542.htm

    Pozdrawiam

    0 2
  • #2 10 Lip 2018 22:02
    BANANvanDYK
    Poziom 38  

    Nie pasuje mi jedna rzecz. Powinna tam być cewka bezmasowa i z pomiarów nie powinno wynikać że jest wyprowadzony środek uzwojenia. Czarny przewód to tylko połączenie masy statora (dla zapłonu CDI).
    Przemierz regulator napięcia miernikiem na teście diod.

    0
  • #3 10 Lip 2018 22:53
    Sidorek
    Poziom 19  

    bo to jest cewka bezmasowa.
    Wszystko wskazuje na to, ze jest to cewka 2 fazowa.
    CDI ma osobna cewke i tam wszystko ok - silnik pali.
    W zalaczniku schemat (w kolku cewka).
    Nie wiem tylko jakie napiecia sa potrzebne z w/w cewki na regulator aby podal na wyjsciu 12-14V.
    Podejrzewam, ze to co mam czyli 12V i 13V to troche za malo. Miedzyfazowo (czyli na koncach cewki) mam 25V.

    0