Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Chrysler Voyager 2,8 CRD 2007 - Nie załącza się wentylator klimatyzacji Grand v

poldek1956 09 Jul 2018 13:19 3912 4
    poldek1956
    Level 1  
    Witam, na wstępie wspomnę, że jest to mój 1 post wiec prosze o wyrozumiałość.
    Przeszukuje forum i niestety nic nie znalazłem.
    Mam problem z ventylatorem klimatyzacji w moim Chrysler Voyager2.8 CRD 2007 nie załącza sie on automatycznie co spowodowało uszkodzenie sie sprężarki. Po podłączeniu na krutko działa bez problemu wiec wydaje sie, że problem nie jest w wenylatorze tylko z załączaniem wentylatora. Próbowałem zlokalizować moduł sterujący wentylatorem ale nic nie mogę znaleść.
    decybel91
    Level 42  
    Wygląda jak jeż i znajduje się albo na podłużnicy od strony kierowcy, albo na belce przedniego zderzaka.
    Zbychul
    Level 22  
    Nie - w tym aucie jest za schowkiem przed pasażerem. Wcześniej wentylator działał, czy taki został kupiony ?
    Klimatronik, czy klima manualna ?
    arekolesnica
    Level 9  
    Przedewszystkim trzeba ustalić... :?: :?: :?:
    Czy nie włącza się wentylator chłodnicy klimatyzacji...
    Chrysler Voyager 2,8 CRD 2007 - Nie załącza się wentylator klimatyzacji Grand v

Czy może nie działa dmuchawa nawiewu wewnątrz kabiny...
    Chrysler Voyager 2,8 CRD 2007 - Nie załącza się wentylator klimatyzacji Grand vChrysler Voyager 2,8 CRD 2007 - Nie załącza się wentylator klimatyzacji Grand v
    parker
    Level 11  
    Ale bzdury. W CRD nie ma sterownika wentylatorów chłodnicy jak w benzynowych. Wszystko idzie przez przekaźniki - te co widzisz na belce chłodnicy. Tylko ten jeden szary jest od świec żarowych.
    Zajrzyj tam bo pewnie są upalone kable .