Witam posiadam BAOFENga uv-5r ma ktos moze jakies fale na okolice bełchatowa? I czy mozna uzywac tego jako CB radia jezeli tak to na jakiej fali odbiera kanal 19?z gory dzieki za pomoc.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereDriver.pl wrote:Z tej listy nic mi nie odbiera. Moze mam cos nie tak ustawione. Jeszcze do konca tego nie rozgryzlem. Jedyna co wczoraj mi odebralo przez chwile to 147.900 a dzisiaj juz cisza na tym kanale
p.obelix wrote:Czy w takim radiu da się zablokować nadawanie? Żeby dziecko lub ja przypadkiem nie zakłóciło spkoju w eterze.
Driver.pl wrote:Jak kupowalem to radio to w opisie bylo napisane ze jest rozblokowane
Rezystor240 wrote:Driver.pl wrote:Jak kupowalem to radio to w opisie bylo napisane ze jest rozblokowane
W jakim sensie rozblokowane?
Radiokiller wrote:Rezystor240 wrote:Driver.pl wrote:Jak kupowalem to radio to w opisie bylo napisane ze jest rozblokowane
W jakim sensie rozblokowane?
Dystrybutor podaje:
https://www.wasserman.eu/pl/p/radiotelefon-baofeng-uv-5r-2m70cm-vhf-and-uhf-rozblokowany/2534
Fabryczny zakres częstotliwości: 4W 144-146 / 430-440 MHz. Ale UWAGA tu sprzedajemy wersję rozblokowaną z częstotliwościami, których można używać poza Unia Europejską.:
Zakres częstotliwości sprzedawanego radia: 5W 136-174 / 400-520 MHz
Radiokiller wrote:Na pewno 130,000 MHz ? U mnie nie chce zejść poniżej 136,000 MHz.
Radiokiller wrote:Fajnie, jeszcze 3 MHz w dół i mógłbyś słuchać słońca.
U mnie na rozkodowanych UV-5r i UV-82 nie schodzi poniżej 136 MHz.
Driver.pl wrote:U mnie tez zakres zaczyna sie od 130.000
To wszystkie sluzby maja zablokowany odbior?
Radiokiller wrote:19:50 do 20:10 w tym czasie powinieneś na 145,980 MHz słyszeć komunikację krótkofalowców.
Przelot AO 85 będzie dość niski bo zaledwie 13 stopni ale coś powinno być słychać. Warunek: zero lub prawie zero przeszkód na północnym horyzoncie i antena pionowo do góry ( lepsza byłaby kierunkowa ).
Rezystor240 wrote:Radiokiller wrote:19:50 do 20:10 w tym czasie powinieneś na 145,980 MHz słyszeć komunikację krótkofalowców.
Przelot AO 85 będzie dość niski bo zaledwie 13 stopni ale coś powinno być słychać. Warunek: zero lub prawie zero przeszkód na północnym horyzoncie i antena pionowo do góry ( lepsza byłaby kierunkowa ).
Ja też to mogę usłyszeć?
Gdzie znajduje się nadajnik na tej f?
Dlaczego akurat takie godziny?
Przecież krótkofalowcy gadają jak tylko propagacja będzie sprzyjać.
Radiokiller wrote:Nie wiem gdzie mieszkasz ale USŁYSZYSZ bo to jest satelita.
Rezystor240 wrote:Radiokiller wrote:Nie wiem gdzie mieszkasz ale USŁYSZYSZ bo to jest satelita.
W Skierniewicach -Poland.
To jest ta radziecka stacja![]()
Antenką już się chwaliłeś w którymś temacie.