Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Problem z Youtube - Filmiki na Youtube w jakości HD zacinają się...

xsunnyx 12 Jul 2018 13:05 3021 6
    xsunnyx
    Level 9  
    Witam. Mam problem z odtwarzaniem filmikow na youtube za pomocą mojego laptopa acer aspire one- procesor dwurdzeniowy 1.33 GHz, 4 gb ram 1333 mhz, karta graf. AMD Radeon HD 6290 (256MB DDR3).. Filmiki w jakości HD strasznie zacinają się. Dodam, że problem występuje na wszystkich przegladarkach oprocz internet explorer a mianowicie chrome, opera, ff.. przejrzałem internet i niestety niczego co rozwiazaloby problem nie znalazlem. Proszę o pomoc.
    xsunnyx
    Level 9  
    Internet bezprzewodowy play 10-60 mb.. ale to chyba nie chodzi o szybkość internetu bo cały filmik full hd np teledysk laduje się w kilka sekund tylko pozniej jest problem z jego odtworzeniem. Takiego problemu nie ma w IE. Dodam też że posiadam eset smart security i świeżo zainstalowany windows 8.1, żadnych niepotrzebnych programow itd...
    dt1
    Admin of Computers group
    Procesor 2x1.33GHz jest dużym ograniczeniem. Sądzę, że jest to AMD C-60 - ten procesor jest za wolny do dzisiejszych zastosowań. Proszę zerknąć do menedżera zadań, jak wygląda wykorzystanie CPU podczas oglądania takiego tnącego się filmu. Zgaduję, że będzie to coś w okolicy 100%.
    xsunnyx
    Level 9  
    Tak- jest to w okolicach 100% ale tylko przy chrome, firefox i opera. Przy IE wykorzystanie procesora to 20-40%. Nie pytałbym gdyby na IE też filmiki się zacinały wtedy wiedziałbym ze procesor jest za slaby i nie da rady przy odtwarzaniu, ale tak nie jest. Zostalbym przy IE ale po prostu nie lubie tej przeglądarki :)
  • Helpful post
    N0n3_
    Level 20  
    Doinstaluj do Chrome dodatek h264ify i sprobuj wtedy.
    xsunnyx
    Level 9  
    Dodatek pomógł. Dzięki jesteś wielki :)