Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Toshiba 39l2333d - Matryca do wymiany?

Hvgi 12 Jul 2018 18:49 2199 2
    Hvgi
    Level 2  
    Witam

Sprawa wygląda następująco. U mnie w domu była impreza i kolege poniosło w stronę telewizora (Toshiba 39l2333d) - oparł ręką o górną krawędź i telewizor oczywiście się zepsuł... Załączam kilka zdjęć poglądowych, ponieważ nie wiem jak to opisać. Podejrzewam, że dla znawcy tematu sprawa będzie oczywista, ale ja się na tym niestety nie znam, dlatego pytam. Czy do wymiany w tym tv jest cała matryca, czy diody (widziałem na allegro aukcje gdzie do kupienia są listwy z diodami do wymiany), czy może jeszcze coś innego. Chciałem zanieść tv do serwisu, ale stwierdziłem, że najpierw tutaj zapytam Was ekspertów, tym bardziej, że nie jest to drogi tv (chociaż jestem z niego w pełni zadowolony) i nie wiem czy naprawa po prostu będzie się opłacała.

Pozdrawiam

Toshiba 39l2333d - Matryca do wymiany?Toshiba 39l2333d - Matryca do wymiany?Toshiba 39l2333d - Matryca do wymiany?Toshiba 39l2333d - Matryca do wymiany?
  • Helpful post
    Dydelmax
    Level 39  
    Witam.
    Hvgi wrote:
    Czy do wymiany w tym tv jest cała matryca, czy diody

Do wymiany jest matryca (ewentualnie samo "szkło").
    Hvgi wrote:
    Chciałem zanieść tv do serwisu, ale stwierdziłem, że najpierw tutaj zapytam Was ekspertów, tym bardziej, że nie jest to drogi tv (chociaż jestem z niego w pełni zadowolony) i nie wiem czy naprawa po prostu będzie się opłacała.

Nie masz po co nawet iść do serwisu - koszt matrycy będzie zapewne wynosił tyle co koszt tego TV, a gdzie tu jeszcze robocizna itd.
    Naprawa nieopłacalna - sprzedaj go na części i kup nowy. To jedyne wyjście z tej sytuacji.
    Pozdrawiam
    Hvgi
    Level 2  
    Tak jak myślałem, że bez sensu bawić się w naprawę. Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam ;)