Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Jak ustawić APN, HASŁO w radiu samochodowym VORDON HT-869V2

mario555555 14 Jul 2018 17:10 16986 6
    mario555555
    Level 9  
    Czyli jak to zrobić bo jestem zielony ?

Dodano po 3 [minuty]:

Czyli jak to zrobić bo jestem zielony ?Jak ustawić APN, HASŁO w radiu samochodowym VORDON HT-869V2Jak ustawić APN, HASŁO w radiu samochodowym VORDON HT-869V2
    Artur k.
    Admin of Audio group
    Nie wiem nie wiem jak to zrobić, nie mam tego w ręku, nie widzę jakie ma opcje konfiguracji. Wiem natomiast czym jest APN i wiem że to nie do tego.
    To radio w ogóle ma WiFi? Bo nie wygląda...
    Pomocą z pewnością będzie instrukcja obsługi.
    mario555555
    Level 9  
    W instrukcji nie na ten temat nie ma
    mario555555
    Level 9  
    Znalazłem coś takiego może się komuś przydać. 1.Podłączenie radia:

czarny (GND) podpiąć pod -12V

żółty (BATT) podpiąć pod +12V bezpośrednio do akumulatora

czerwony (ACC+) podpiąć pod +12V przez stacyjkę.

2. Podświetlenie Przycisków:

złącze ILLUMI należy podłączyć po +12V świateł mijania. Wtedy nie dość że uruchamia się podświetlenie przycisków radia to dodatkowo może przełączać się tryb dzień/noc (podświetlenia wyświetlacza)

3. Podpięcie kamery cofania

+12V po świetle cofania do złącza CAR BACK. A przewód sygnałowy od kamery należy podpiąć do CCD AV-IN.

4. Oglądanie obrazu video

Jeżeli wyświetla się komunikat o braku możliwości oglądania materiałów wideo podczas jazdy należy połączyć -12V po kontrolce hamulca ręcznego lub aby całkowicie ominąć zabezpieczenie na stałe zewrzeć pod masę do złącza BRAKE CONTROL.

5. Podłączenie sterowania z kierownicy

Z radia wychodzą 2 kable KEY1 i KEY2 dodatkowo samemu trzeba poprowadzić przewód masy z radia oznaczony GND. Przyciski są programowane z poziomu radia na zasadzie odpowiedniej rezystancji. Jeżeli z kierownicy wychodzi oddzielna kostka to nie wykluczone że najprościej będzie zakupić np na allegro gotowy adapter do sterowania z kierownicy. Wtedy sprzedawcę należy zapytać o schemat podłączenia takiego adapterka.

6. Aktualizacja map w radiu

Instrukcja aktualizacji:

1. Wszystko co znajduje się na karcie pamięci ze starym programem nawigacyjnym usunąć.

2. Pobrać https://drive.google.com/open?id=0B8ZKFXLHXGr-fmE0SHM1VkQxaUpSMkJybzVrQ25ZWmthZHNKZkszNEJIYjZlZm9UVnNPdFk

3. Rozpakować pobrany plik EUROPA.zip

4. Skopiować na kartę pamięci i umieścić w radioodbiorniku w slocie podpisanym "GPS"

5. Przejść do ustawień ścieżki dostępu i wybrać ścieżkę z programem nawigator.exe

7. POŁĄCZENIE MIRRORLINK Z TELEFONEM

Najpierw należy włączyć funkcje debugowania USB. Przykładowy filmik tu:

https://www.youtube.com/watch?v=f6HCjPmIGzo&ab_channel=ForumWiedzy.pl

Następnie po podłączeniu radia i naciśnięciu "Mobile connect" w menu głównym

urządzenia powinno zostać nawiązane połączenie z telefonem (zaakceptować powiadomienie na telefonie) i powinien zostać wyświetlony QR code do zeskanowania telefonem (trzeba taki czytnik pobrać z GOOGLE PLAY jeżeli takowego nie posiadamy na telefonie). Pod QR codem znajduje się link do pobrania oprogramowania na telefon. Telefon musi więc mieć połączenie z internetem. Po zainstalowaniu oprogramowania wszystko powinno już działać. Wpinamy się w tylne USB.

8. Aktualizacja oprogramowania i folderu Bin

https://drive.google.com/open?id=0B1jrScHi_dIaN3ZTVlNXRHhCbDg

9. Ścieżka do AutoMapy

Jeżeli przy ustawieniu ścieżki na plik AutoMapa EU.exe występuje problem ( po przejściu z mapy na inne funkcje radia (radio FM, kamera cofania itd.) i próbie powrotu do nawigacji program zawiesza się i wyświetla się tylko czarny ekran) Ścieżkę należy ustawić na plik wceAm.exe wtedy AutoMapa działa tak samo jak inne programy nawigacyjne.

10. Zmiana Logo

1. Proszę wejść w ustawienia ( mała zębatka pod zegarem).

2. Następnie zjechać do samego dołu i kliknąć "O urządzeniu".

3. Następnie proszę kliknąć w "Przywróć ustawi...".

4. Wpisać 3711.

5. Kliknąć Other( lewy dolny róg).

6. Kliknąć na strzałkę w dół.

7. Przy opcji Logo option proszę wybrać opcję Enable.

8. Zapisać ustawienia klikając SAVE u góry ekranu.

9. Zrestartować radio.

10. Kod do zmiany loga startowego to 8888.