Witam. Na zdjęciu widać kierunek w którym patrzy antena. Drzewo jest w odległości ok 5-6m. Jakość jaką udało mi się uzyskać to 30-35%. Czy jest to spowodowane tym drzewem czy czymś innym ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therekot4 wrote:Witam. Na zdjęciu widać kierunek w którym patrzy antena. Drzewo jest w odległości ok 5-6m. Jakość jaką udało mi się uzyskać to 30-35%. Czy jest to spowodowane tym drzewem czy czymś innym ?
Pozdrawiam
LeDy wrote:kot4 wrote:Wychodzi mi że połowa antena patrzy na drzewo a połowa nie
Mam nadzieję, że połowa w poziomie, więc pozostaje zmiana miejsca czaszy-lewo-prawo lub wycinka, co jest najprostsze.
plum1978 wrote:Kiedyś jak bawiłem się w anteny , przy takim problemie był ( oprócz funkcji sin ) inny sposób - w nocy przyłóż w osi " hokejki " anteny latarkę dosyć mocna i z wąskim strumieniem światła. wtedy ocenisz jak bardzo drzewo " wchodzi " Ci w sygnał.
kot4 wrote:Jak gałęzie zaczynaja się ruszać to są takie ścinki na telewizorze. Czyli oznacza to że jednak drzewo zasłania antenę ?
kot4 wrote:Nawet jak drzewo się nie rusza to jakość cały czas skacze od 35% do nawet 2%
kot4 wrote:Drzewa nie obetne od góry bo nie moje![]()
Wystarczy że podniosę ja o 4-5 cm ?