Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

klimatyzacja toyota avensis t25

Spatrax1 17 Lip 2018 20:00 561 0
  • #1
    Spatrax1
    Poziom 1  
    Witam, sprowadzilem Toyote Avensis 2006r T25 2.0 benzyna 147KM z niemiec, w niej bylo zamontowana chinska nawigacja ktora sie ciela i byla daremna wiec kupilem oryginalne radio z wtyczkami i panelem klimatyzacji wszystko podlaczylem, zauwazylem ze klima nie chodzi bylo w chlodnicy 130g R134 dobilem ja ma teraz jakos 420g R134 i na maszynie sie robi duże cisnienie nie zalacza sie wentylator, wentylator podlaczylem na krotko chodzi auto sie zagrzeje chodza oby dwa, do agregata rowzniej prad dochodzi tylko ze nawet jak wylacze klime prad dochodzi caly czas ma tak byc?
    Duzo ludzi pisalo na roznych forach ze panele sie sypia, wiec zmienilem na stary panel z tego samochodu ale wtedy nie ma cisnienia ani nic, jak wloze nowy panel ten co kupilem radio cisnienie normalnie jest tylko jest takie duze ze wywala przez jakis zaworek gaz czyli sprezarka by chodzila mial ktos kiedys taki problem? moze byc ktorys przekaznik ze wentylator sie nie zalacza?
    wszystkie
    - bezpieczniki sa dobre w jednym miejscu nie ma bezpiecznika takiego duzego przelozylem z innego miejsca na chwile nic sie nie dzieje dalej robi sie cisnienie
    - wentylator sprawdzilem na krotko chodzi, jak sie auto mocno zagrzeje obydwa chodza
    - prad do sprezarki dochodzi // na nowym panelu ktory kupilem z radiem cisnienie na maszynie pokazuje ale wybija przez zaworek gaz takie duze jest // na starym panelu z tego auta nie ma cisnienie wogole
    jakies pomysły? czujnik ciśnienia?

    Prosze o pomoc bo juz naprawde nie wiem