Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Podłączenie odbiornika 3faz po sieć 1faz

TK_Kolejarz 19 Jul 2018 11:41 288 6
    TK_Kolejarz
    Level 5  
    Witam,
    Nie chodzi tutaj o silnik, a o jakiekolwiek urządzenie zawierające w sobie zasilacz impulsowy, gdzie nie ma klasycznego transformatora - czy jest możliwe podłączenie takiego odbiornika przewidzianego do zasilania 3fazy 400V do sieci 1-fazowej? Jeżeli nie bezpośrednio, to czy ewentualnie jakiś falownik, czy inne cuda?
    badyl00
    Level 30  
    TK_Kolejarz wrote:
    Witam,
    Nie chodzi tutaj o silnik, a o jakiekolwiek urządzenie zawierające w sobie zasilacz impulsowy, gdzie nie ma klasycznego transformatora - czy jest możliwe podłączenie takiego odbiornika przewidzianego do zasilania 3fazy 400V do sieci 1-fazowej? Jeżeli nie bezpośrednio, to czy ewentualnie jakiś falownik, czy inne cuda?

Kolego, nie proście napisać jakie to urządzenie?
    TK_Kolejarz
    Level 5  
    Pytanie zadałem ogólnie - nie mam nic co mógłbym chcieć tak podłączyć. Jedyny odbiornik 3faz w okolicy to silnik w piwnicy, ale on ma falownik :) Po prostu mnie zastanawia ta sprawa.
    Anonymous
    Level 1  
    TK_Kolejarz
    Level 5  
    Tego nie wiedziałem, warto zapamiętać :)

Chodziło bardziej o coś takiego - mamy dajmy na to zasilacz impulsowy 24V, zasilany 3~400V i jedyna forma zasilania jaką dysponujemy to 1~230V, a instrukcja jasno wskazuje że w grę wchodzi tylko 3~400V.
  • Helpful post
    Anonymous
    Level 1  
    TK_Kolejarz
    Level 5  
    Rozumiem, dziękuję za pomoc :)