Dzień dobry,
Powoli przymierzam się do zakupu stacji HOT-AIR.
Zanim zamówiłem lutownice Bakon myślałem o zakupie stacji Quick 706W, ale przeczytałem sporo negatywnych opinii o lutownicy w tejże stacji. Stąd też obecnie poszukuje samej stacji Hot-Air. Wiem, że dobrze by było kupić stacje Quicka za 1000zł ( i tak też zrobię za rok dwa), ale obecnie budżet mi na to nie pozwala więc pomyślałem o zakupie czegoś pośredniego ale do max 500zł, chociaż im mniej tym lepiej (co jest oczywiste), ale za dobrą wydajność.
Z tego co widzę po serwisie a.... to jest wybór jedynie w zakresie 200-300zł:
ZHAOXIN 858 - około 120zł (to wydaje się liche)
ZHAOXIN 858D - około 160zł (to wydaje się liche)
YIHUA 8508D - około 200zł (obecnie obstaje przy tym)
Toolcraft (używana) 220zł (też mnie interesuje)
Aoyue 850C - 280zł
PT 852 - 280zł
ZD-939L - 300zł
Moje pytanie brzmi która z nich jest najrozsądniejsza. Chciałbym tego używać do wylutu/wlutu drobnych elementów typu kondensator.
Powoli przymierzam się do zakupu stacji HOT-AIR.
Zanim zamówiłem lutownice Bakon myślałem o zakupie stacji Quick 706W, ale przeczytałem sporo negatywnych opinii o lutownicy w tejże stacji. Stąd też obecnie poszukuje samej stacji Hot-Air. Wiem, że dobrze by było kupić stacje Quicka za 1000zł ( i tak też zrobię za rok dwa), ale obecnie budżet mi na to nie pozwala więc pomyślałem o zakupie czegoś pośredniego ale do max 500zł, chociaż im mniej tym lepiej (co jest oczywiste), ale za dobrą wydajność.
Z tego co widzę po serwisie a.... to jest wybór jedynie w zakresie 200-300zł:
ZHAOXIN 858 - około 120zł (to wydaje się liche)
ZHAOXIN 858D - około 160zł (to wydaje się liche)
YIHUA 8508D - około 200zł (obecnie obstaje przy tym)
Toolcraft (używana) 220zł (też mnie interesuje)
Aoyue 850C - 280zł
PT 852 - 280zł
ZD-939L - 300zł
Moje pytanie brzmi która z nich jest najrozsądniejsza. Chciałbym tego używać do wylutu/wlutu drobnych elementów typu kondensator.