Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

sony cdx-gt111 - brak dzwięku - w głośnikach słychać tylko "beep"

25 Lip 2018 10:04 189 1
  • Poziom 10  
    posiadam radio sony cdx-gt111, chciałem je uruchomić na stałe w garażu, podłączyłem pod zasilacz komputerowy ATX połączyłem zielony przewód z kostki 20 pinowej z czarnym, zasilacz się uruchamia, następnie podłączyłem radio pod molexa i głośniki do radia. Radio się uruchamia, pobiera płyty, tuner wskazuje na to że działa jednak z głośników nie wydobywa się żaden dzwięk po za "beep" przy naciskaniu przycisków. Głośniki są ze starej mikro wieży samsunga ps-dg25 4ohm (według instrukcji do radia samochodowego można podpiąć od 4 do 8 ohm). Patrzyłem w ustawieniach radia czy czasem nie są ustawione że gra tylko tył lub przód jednak jednak nie po za tym jeden głośnik podłączyłem pod przewody odpowiedzialne za przednie głośniki, a drugi za tylne. Podłączyłem również inny zasilacz atx jednak efekt ten sam.

    dodam jeszcze że czasami w sumie dwa razy miało to miejsce, jak nagle odłączę masę i podłącze ponownie to przez ułamek sekundy słychać radio w głośnikach a tak to po za "beep"-em nic. Myślałem że może przewód ATT ale jest dobrze zaizolowany

    końcówka mocy ? TDA8589BJ?

    ktoś pomoże cos jeszcze sprawdzić ?
  • Spec od komputerów
    szeq napisał:
    ktoś pomoże cos jeszcze sprawdzić ?

    Napięcia z wyprowadzeń końcówki mocy podaj.