Dzień dobry
posiadam drukarkę etykiet zebra LP2844, chciałbym aby było możliwe drukowanie etykiet ( firmy kurierskie) z trzech komputerów. Drukarka nie posiada złacza ethernet więc zainstalowałem na jednym z komputerów(w7) i udostępniłem dla kolejnych( w10,w7), ale niestety nie działa . Czy mogę liczyć na pomoc ? z góry dzięki
Co znaczy, że nie działa? Nie możesz w ogóle zmapować tej drukarki na dwóch pozostałych komputerach czy udało Ci się ją zmapować ale nie drukuję? Jeśli na dwóch pozostałych komputerach wejdziesz w uruchom (logo windows + R na klawiaturze) i wpiszesz \\x.x.x.x (gdzie x.x.x.x to adres IP komputera do którego jest podłączona drukarka) to otwiera Ci się folder w którym jest widoczna ta drukarka czy pojawia się błąd?
Sorki że dziś piszę, ale nie było mnie przy kompie. Teraz sprawdzam wg. Twoich zaleceń i po wpisaniu IP otwiera się folder z drukarkami i jest widoczna ta zebra, .. tylko co dalej?
Dodano po 6 [minuty]:
lopekpl wrote:
Co znaczy, że nie działa? Nie możesz w ogóle zmapować tej drukarki na dwóch pozostałych komputerach czy udało Ci się ją zmapować ale nie drukuję? Jeśli na dwóch pozostałych komputerach wejdziesz w uruchom (logo windows + R na klawiaturze) i wpiszesz \\x.x.x.x (gdzie x.x.x.x to adres IP komputera do którego jest podłączona drukarka) to otwiera Ci się folder w którym jest widoczna ta drukarka czy pojawia się błąd?
Próbuję się do tego zabrać ale pojawił się problem podczas próby instalacji apk. jednej z firm kurierskich wykorzystująca zebrę do wydruku listów spedycyjnych. W trakcie instalacji apk. (na kompie "Y") pyta o drukarkę , wskazuję jej właśnie tą podłączoną do komputera "x" i wtedy zwraca info: "nie można dodać drukarki(1603)" i klops
Dodano po 1 [godziny] 1 [minuty]:
lopekpl wrote: