Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

schemat instalacji elektrycznej (bezpieczniki) ursus 5314

adrix26 26 Jul 2018 09:54 2868 4
Wago
    adrix26
    Level 2  
    Witam, mam problem a mianowicie w ciągniku ursus 5314 chciałem zamontować radio od tylniego światła roboczego (które działa bez przekręcania kluczyka) przy montowaniu w kabelku wtyczki dzięki której mógłbym podłączyć radio, kabelek dotknął błotnika kabiny i od tej pory nie działa lampa robocza, przednia wycieraczka i lampka w kabinie. Miałby ktoś schemat instalacji to tego ciągnika albo mógłby poradzić co zrobić? tutaj foto bezpieczników i prawdopodobnie któryś się przepalił... tylko który? Jak je sprawdzić? schemat instalacji elektrycznej (bezpieczniki) ursus 5314
  • Wago
    Pedros050
    Level 43  
    Witam. 7.5A do sprawdzenia i 10A z prawej strony. Widać będzie gołym okiem. A co do radia to podepnij bez pośrednio z zasilania na stacyjkę. A masa z karoserii. A nie kombinuj. Oczywiście instalacją 12V?
  • Wago
    adrix26
    Level 2  
    Tak 12v, te 2 po prawej i od dołu pierwszy to podobno jakieś zapasowe (nwm o co chodzi) ale w każdym razie w nich napięcia nie ma (sprawdzałem próbówką). Dlaczego w nich mi prąd wogóle nie płynie? Jak tylko przeciąłem, dorobiem końcówkę i złączyłem..
    Pedros050
    Level 43  
    A te z lewej wszystkie sprawne? Jak zrobiłeś zwarcie to na pewno bezpiecznik przepalony sprawdź dobrze?
    adrix26
    Level 2  
    Dobra jednak 7,5 łączył ale coś napięcie nie było stałe (w próbówce światełko mrygało). Wymieniłem na 10 i radio jak i głośniki działają. Dzięki za pomoc. PS: Jak ktoś by posiadał schemat albo katalog do tego ciagnika to bardzo bym prosił wstawić go tutaj dla przyszłych posiadaczy bo w internecie nie ma takiego czegoś. Dziękuję z pomoc. :D