Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

JCB TLT 30D - Nie przyspiesza

gumolowy 27 Lip 2018 08:26 180 7
  • #1 27 Lip 2018 08:26
    gumolowy
    Poziom 7  

    Witam,
    w ładowarce pojawił się problem z przyspieszaniem działa jakby coś muliło silnik, rusza normalnie a po chwili zwalnia i ledwo jedzie .
    Silnik bez biegu wchodzi na obroty bez problemu. Wymieniłem filtr paliwa nie pomogło.
    Fachowców proszę o pomoc.
    pozdrawiam

    0 7
  • #2 27 Lip 2018 14:36
    wal-ker
    Poziom 31  

    Susmic coś mruga? Skrzynia z ASP?,skrzynia hydrostatyczna z TCR-em?

    0
  • #3 27 Lip 2018 18:42
    gumolowy
    Poziom 7  

    Miga od kiedy go mama błąd czujnika skrętu koła, ładowarka z 2008 roku ma tylko gaz i hamulec, napęd hydrauliczny.

    0
  • #4 27 Lip 2018 20:49
    wal-ker
    Poziom 31  

    Coś mi sie zdaje ze nie chcialo ci sie odczytac drugiego blędu z susmica... .Ale co tam podpowiem ostatni raz.TCR sie rozstroił.(jeśli wykluczyłes układ paliwowy silnika).Na początek pomiar prądu na elektrozaworze F i R.(B1 i A1)
    w neutralu powinno byc -0 mA
    na jałowym(wrzucony bieg ale nie dotykany gaz-400 mA
    w ruchu (ok 1600obr/min) -1100 mA

    0
  • #5 31 Lip 2018 07:01
    gumolowy
    Poziom 7  

    Kod to - . - -

    0
  • #7 31 Lip 2018 15:02
    gumolowy
    Poziom 7  

    Dzięki za odpowiedz ale czy mógłbyś mi łopatologicznie napisać co mogę zrobić żeby zaczęła normalnie jeździć?

    0
  • #8 31 Lip 2018 22:32
    wal-ker
    Poziom 31  

    Łopatologicznie? Hmm,jestem po 16 godz.pracy w 35 stopniowym upale.Zamiast patrzec sie na ciągle fajne cycki mojej przyjaciółki staram sie pomagać... .A Ty nie robisz nic.Pytasz sie co zrobic by działało.Ano zrobic to co Ci się pisze.W poście 4 i 6.Ja nie zgaduje,staram sie na podstawie danych zdiagnozowac usterke.

    0