Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Mascott 3.0 dxi 120ps - Potrzebny schemat instalacji silnika Mascott 3.0

udolf 28 Jul 2018 20:18 4980 11
Texa Poland
    udolf
    Level 9  
    Witam,
    Potrzebuje schemat wiązki silnika do mascotta , rok prod 2005 silnik 3.0 dxi 120ps.

Potrzebuje również rozpiskę bezpieczników z komory silnika.

Czy ktoś z forumowiczów może pomoc?

Po wymianie uszczelki pod głowica przez jakiegoś pseudo mechanika auto trafiło do mnie , są jakieś pourywane przewody , luźne kostki , bezpieczniki owinięte drutem i wiele innych , silnik oczywiście nie trybi , chce zacząć od porządku ale ciężko o jakiekolwiek schematy ,
    Dzięki i pozdrawiam
  • Texa Poland
    udolf
    Level 9  
    Witam, po prawidłowym ustawieniu rozrządu i usunięciu usterki z czujnikiem położenia wału auto pali, pozostał jesZcze problem z pompa paliwa.

Do jednego z przekaźników nie dochodzi sygnał ecu , po występowaniu ręcznie przekaźnika pompa działa . Wyskakuje błąd p0230 pompa paliwa , obwód pierwotny ,zawór ELAB

Czy ktoś wie gdzie szukać usterki?

Aha , na zegarach cały czas miga wskaźnik paliwa
    udolf
    Level 9  
    Immo chyba Ok bo kontrolka gaśnie , i auto odpala
  • Texa Poland
    udolf
    Level 9  
    Witam, immo jest Ok , po wystęrowaniu pompy przez komputer diagnostyczny ,niema reakcji . Przekaźnik pompy jest sterowany ze sterownika silnika , dałem sterownik do sprawdzenia elektronikowi i otrzymałem odpowiedz ze ten jest wporzadku .

Jedyne co nie daje mi spokoju to przy diagnozie ogólnej przez obd jest błąd
    "Informacja o zderzeniu " tak jakby zablokowany był moduł airbag , problem tylko jest taki ze auto takiego nie posiada bo niema nawet poduszki powietrznej
    udolf
    Level 9  
    Kabel jest sprawdzony,
    Czy mógłbyś napisać gdzie konkretniej szukać tego czujnika wstrząsowego ? Szukam ,szukam i znaleść nie mogę
    udolf
    Level 9  
    Witam, wyglada na to ze nie ma w tym samochodzie tego wyłącznika .

Cały czas jest problem z układem paliwowym tj , miga kontrolka poziomu paliwa w baku , a sygnał ze sterownika na przekaźnik pompy paliwa co jakiś czas wychodzi ale wychodzi z niego około 8v
    udolf
    Level 9  
    Witam,
    W dalszym ciągu poszukuje rozpiski pinów sterownika Bosch 8200391957

Lub przynajmniej które PINy odpowiadają za masę do sterownika
    D5664rcjk
    Level 1  
    Panowie potrzebny schemat instalacji silnika oraz sterownik problem z instalacją