Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Płyta startowa toyota corolla radio b9003

Adam9317 29 Jul 2018 14:28 3516 8
    Adam9317
    Level 6  
    Witam szukam jakiejś dobre duszyczki, (woj. Łódzkie) która mogaby pożyczyć mi płytę startowa do radia toyota corolla b9003 2005r. Niestety posiadam tylko płytę z mapa. Chciałem oddać radio do naprawy a bez płyty startowej nie ma sensu. Jeśli po naprawie okaże się drobnostka zakupie płyty. Dogadamy się jakoś z tą płyta😄
    tolo
    Level 34  
    Jak powód oddania do naprawy :?: Nie działa radio na FM :?:
    Adam9317
    Level 6  
    Auto wymagało wymiany akumulatora,kiedy zostało podłączone ponownie wymaga wlozenia płyty startowej. Zdjęcia w załączniku. Nie zależy mi aż tak na nawigacji alr radio nie działa. Powód naprawy to brak możliwości wlozenia płyty do napędu dolnego od nawigacji. Słychać jak mechanizm pracuje ale nie wciąga płyty. Przed wymiana akumulatora radio działało bez zarzutu.
  • Helpful post
    tolo
    Level 34  
    Tą płytę co masz wystarczy do uruchomienia radia. Należy naprawić tylko dolny mechanizm, żeby ja przyjął. Navi zczyta sobie pliki startowe i do ponownego odłączenia od zasilania będzie działać nawet bez płyty oczywiście radio i cd bo navi potrzebuje cały czas płyty w napędzie.
    Adam9317
    Level 6  
    To chyba będę musiał zmienić elektryka, bo powiedział że nie da rady bez reszty płyt. Podobno powinno być ich 5. Moje zostały u pierwszego właściciela - Niemcy.
  • Helpful post
    tolo
    Level 34  
    Da radę nawet z tej jednej, wpierw niech naprawi mechanizm, żeby przyjmował płyty. Jeżeli mechanizm będzie już działał, a radio dalej nie ruszy to wtedy pomogę :D
    Adam9317
    Level 6  
    Dzięki bardzo, jutro pojadę do drugiego punktu i się odezwę jak poszło 😊
    Adam9317
    Level 6  
    Dzięki za zainteresowanie postem. Okazało się że pękła plastikowa cześć na której obraca się zębatka. Wystarczyło skeic, płyta odpowiednie i wszystko działa. Dzięki
    Adam9317
    Level 6  
    Dzięki za zainteresowanie postem. Okazało się że pękła plastikowa cześć na której obraca się zębatka. Wystarczyło skeic, płyta odpowiednie i wszystko działa. Dzięki

Dodano po 1 [minuty]:

Wizyta u elektryk, peknieta zębatka jeden dzień pracy.