Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Audi A6 Bose wzmacniacz - Dziwna sytuacja

patrq 29 Lip 2018 17:14 243 6
  • #1 29 Lip 2018 17:14
    patrq
    Poziom 2  

    Witam,
    Posiadam problem w aucie audi a6 C6 avant 2009r MMI 3G HIGH - Bose 6000. Wzmaczniacz ktory znajduje się w bagażniku został delikatnie zalany przez wężyk od spryskiwacza, został wysuszony, przeczyzszczony ale jest taka opcja, że po dłuższym staniu i nie odpalaniu auta, nawigacja połączona z radiem itd. mmi 3g high nie włącza się tzn. odpala tylko ekran startowy na 3 sekundy po czym gaśnie ale jak odepne kostkę od wzmacniacza znajdująca się w bagażniku, widocznaczna ma zdjęciu na dosłownie 5-10 sekund mmi odpala normalnie i wszystko działa radio nawigacja itd. jakieś opcje jak to ogarnąć ktoś ma może?

    0 6
  • #2 29 Lip 2018 19:56
    H3nry
    Poziom 28  

    Wyjąć płytę wyprać w myjce ultradźwiękowej i powinno być ok. Sprawdzałeś stan pinów w kostce?
    Całkiem niedawno podobny wzmacniacz wywaliłem na złom tam ogniska korozyjne wywołały totalną degradację. Proponuję nie odkładać na jutro tematu :P

    0
  • #3 29 Lip 2018 20:02
    LWD11
    Poziom 29  

    Jak najszybciej odpiąć go od instalacji auta, by efekty elektrolizy nie postępowały.

    0
  • #4 29 Lip 2018 20:11
    patrq
    Poziom 2  

    Wzmaczniacz cały wyczyszczony, ścieżki itd.
    Odłączyć i co dalej z nim robić do wywalenia i nowy?? Czy może przyczyną leży w kostkach i wejściu może tam należy przeczyscic??bo kostka nie była czyszczona. A wzmacniacz po jej odłączeniu na chwilę i odpaleniu auta normalnie dziala, radio, zmieniarka itd każdy podzespoł śmiga normalnie...

    0
  • #5 29 Lip 2018 21:30
    LWD11
    Poziom 29  

    Odłączyć, wyczyścić i podłączyć w celu sprawdzenia. Jak nie padły jakieś układy to będzie ok. Wzmacniacz jako część systemu audio musi być sprawny by system zadziałał. Usuń przyczynę zalania wzmacniacza.

    0
  • #6 29 Lip 2018 21:37
    patrq
    Poziom 2  

    No ale skoro wzmacniacz by padł to nie uruchomił by mi się cały system mmi w audi.... A tu chodzi o to że gdy odpalam auto system cały MMI się nie włącza ponieważ wzmacniacz się nie odpala a gdy jedna z rzeczy nie wstaje w całym systemie to i reszta się nie budzi... A wystracyz że przed odpaleniem auta odepne kostke która pokazałem na zdjęciu od wzmacniacza na dosłownie 5 sekundy później podepne ja spowrotem wtedy gdy odpalam samochód cały system MMI 3h high się odpala, wszystko działa i gra jak należy... Więc jeśli padl by całkowicie wzmaczniacz to nic by nie wstało...

    0
  • #7 29 Lip 2018 21:44
    LWD11
    Poziom 29  

    Jak został zalany to pewnie usterka jednak w nim jest, wszystko na to rzutuje. nie musiał paść całkowicie. Wzmacniacz na stół do naprawy. Bez wiązki na stole go nie ruszysz, a należało by go dobrze sprawdzić.

    0
  Szukaj w 5mln produktów