Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Autocom cdp+ i delphi - Autocom cdp+ nie zostaje wykryty przez komputer

MateuszSt2000 29 Jul 2018 19:00 22098 12
  • #1
    MateuszSt2000
    Level 6  
    Witam mam w posiadaniu tester autocom cdp+ który na jednym(starym) kompie działa przy programie delphi ds350e 2013, natomiast dzisiaj ściągnąłem program delphi ds150e 2015 release 3 na nowszy komp i mam problem bo komputer po podpięciu testera przez usb do kompa nie wyszukuje go... Sterowniki mam do zainstalowania ale nie mam jak zainstalować, jeśli komputer nie wykrywa urządzenia. Po podpięciu pod samochód wyskakuje brak vci. Moim pytaniem jest czy ten tester może działać tylko przy programie ds150e? Czy jest to raczej obojętne?
  • #3
    MateuszSt2000
    Level 6  
    Właśnie w tym problem ze nie ma :/ czy urządzenie musi być podpięte jednocześnie do auta, Czy wystarczy podpiąć pod kompa tak jak robiłem ?
  • #6
    MateuszSt2000
    Level 6  
    Wiem o instalacji 2 razy sterowników, spróbuje podłączyć pod auto i zobaczymy czy mi wyszuka komputer urządzenie. A jeszcze mam pytanie czy po tych operacjach urzadzenie nadal będzie działać ze starym programem na 2 komputerze ? Programy nie wprowadzają żadnych zmian do urządzenia ? Bo zależy mi głównie na działaniu urządzenia na dwóch laptopach i różnych programach

    Dodano po 3 [minuty]:

    szymitsu21 wrote:
    MateuszSt2000 wrote:
    Właśnie w tym problem ze nie ma :/ czy urządzenie musi być podpięte jednocześnie do auta, Czy wystarczy podpiąć pod kompa tak jak robiłem ?


    Zobacz na innym kompie czy wykrywa.
    Diody się zapalają?


    Cały czas pisze ze mam na 1 komputerze program w wersji ds350e 2013 i tak wszystko śmiga, problem dotyczy wyszukania urządzenia na innym komputerze. (Usb sprawne)
  • #7
    piotrekwoj1
    Level 39  
    Jeżeli nie klikniesz aktualizacji testera to nic nie powinno się stać. Ten 2015.3 to lipa szkoda zachodu z tym badziewiem.
  • #8
    MateuszSt2000
    Level 6  
    T5 wrote:
    Podpinasz do komputera i jak pamiętam dwa razy trzeba instalować sterowniki.




    U mnie po podpięciu do kompa nic się nie dzieje.

    Dodano po 1 [minuty]:

    piotrekwoj1 wrote:
    Jeżeli nie klikniesz aktualizacji testera to nic nie powinno się stać. Ten 2015.3 to lipa szkoda zachodu z tym badziewiem.


    Dlaczego ? Przynajmniej wyszukuje więcej silników... w 2013 nawet nie mam 1.5dci w lagunie

    Dodano po 12 [minuty]:

    Menedżer urządzeń po podłączeniu autocoma tylko do kompa.
  • #13
    MateuszSt2000
    Level 6  
    szymitsu21 wrote:
    itadek wrote:
    Podłącz do auta tam musi iść zasilanie 12V z gniazda OBD2


    Potrzebne tylko do aktualizacji głowicy.


    Dokładnie :) jeśli na starym kompie mi wykrywa a na nowym nie. Jest możliwość ze na win 10 nie wykryje urządzenia ?