Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Iveco Trakker 400T44 2005r - brak biegów automatycznej skrzyni

robertg1972 31 Jul 2018 20:37 1323 4
  • #1
    robertg1972
    Level 10  
    Witam. Proszę o pomoc, wróciłem na bazę i nie można było wrzucić na N skrzyni, zapach jak by sprzęgło się przypalało, po zgaszeniu nie można odpalić bo tak jak by był na biegu i szarpie do przodu na wyświetlaczu jest symbol L H i 3 kreski z lewej strony dodatkowo takie błędy:
    EDC 40010 0C 1 błąd się skasował
    FFC 46 E0B 05 24
    RFC 46 F1A 05 28
    Jak przełączyć czy ustawić pozycję neutralną skrzyni aby normalnie odpalić?
    Iveco Trakker 400T44 2005r - brak biegów automatycznej skrzyni
    Rano po napompowaniu kompresorem zbiorników udało się odpalić ale nadal nie ma możliwości zmiany biegów oraz brak powierza do regulacji fotela i regulacji kierownicy. Pokazuje AL na wyświetlaczu
  • Helpful post
    #2
    maxetm
    Level 23  
    Może zawór zabezpieczający się nie otworzył na czwartym układzie (oznaczenie 24 przy zaworze) który odpowiada właśnie za fotel oraz skrzynie .
  • #3
    robertg1972
    Level 10  
    Dziękuję kolego. To ten wielozawór przy osuszaczu?
  • Helpful post
    #4
    maxetm
    Level 23  
    Tak to ten przy osuszaczu.
    Możesz wpiąć się w układ 24 z manometrem i zobaczysz jakie daje ciśnienie.

    Dodano po 13 [godziny] 33 [minuty]:

    Kolego, po odpaleniu samochodu do jakiego ciśnienia ci nabija? Pompuje normalnie i zawór zbija ciśnienie?
    Może Ty masz sprężarkę niewydajną albo jakieś wycieki i zawór zabezpieczający nie zdążył się jeszcze otworzyć .
  • #5
    robertg1972
    Level 10  
    Wymieniłem wielozawów bo słychać było uciekające powietrze i pomogło, biegi działają, fotel pompuje,blokada kierownicy działa, zostało chyba jeszcze wykasować błędy po wymianie wielozaworu kontolka RFC