Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Windows 10 - Problem z .rtf - Brak wyświetlania obrazów w plikach .rtf

wojtek10611 01 Aug 2018 16:08 1431 5
    wojtek10611
    Level 2  
    Witam.

Otóż mam pewien problem. Generuję sobie raport testowy za pomocą oprogramowania Test Universe który zawiera przebiegi i wykresy do formatu .rtf. Otwieram ten raport Word-em 2016 i pojawia mi się poniższa zawartość:

Windows 10 - Problem z .rtf - Brak wyświetlania obrazów w plikach .rtf

Plik u kolegi na komputerze na tej samej instalce oprogramowania Test Universe generuje się poprawnie. Word 2016 zarówno u mnie jak i u niego widzi raport wygenerowany przez kolegę. Ale mój raport wygenerowany na moim komputerze jest w formie jak na zdjęciu. Tzn Word niby widzi, że jakieś obrazy tam są ale tak jakby w ogóle zawartości ich nie chciał wygenerować.

Czym to może być spowodowane ?
    big.jack
    Level 10  
    Czy ten plik wygenerowany u Ciebie również jest wyświetlany błędnie u kolegi?
    Czy można otrzymać ten plik (do analizy)?
    Artur34
    Level 14  
    Spróbuj programu Word Viewer do otwarcia tego pliku.
    wojtek10611
    Level 2  
    Próbowałem otwierać wszystkim już. Zapisywać do formatów innych itd. Nic to nie daje.

Plik załączam -> https://megawrzuta.pl/download/7df5c9b8a171d0064d728eaecc097c09.html

Plik wygenerowany u mnie również jest błędnie widoczny na innym komputerze.

Wygląda tak jakby na to, że jest problem jakby na linii generacji pliku a nie na samym otwieraniu bo wygenerowany pliki u kolegi u mnie się otwierają normalnie.

Adnotacja: wrzuciłem trochę inny plik, ponieważ tamten był plikiem firmowym i nie mogę udostępniać danych w nim zawartych. Ale sytuacja w tym pliku jest taka sama. Obraz niby jest ale tak jakby wygenerowany nie w pełni.
    Artur34
    Level 14  
    U mnie się odpalił bez problemu chyba, że źle coś wyświetla. Ale widzę dane Kroki tabelki herce itp... 3 strony tekstu.

Próbowałeś usunąć ten program i instalować od nowa? Korzystasz z sklepu Microsoft jak tak wpisz w wyszukiwarkę rtf , zainstalowałem pierwszy z listy i tez mi ten plik otworzył niema się do czego przyczepić.
    Ramiro Roberto
    Level 14  
    U mnie też obrazu nie widać. Problemem jest prawdopodobnie sam obraz. W jakim formacie go wstawiłeś? Rozmiar pliku wynoszący niewiele ponad 22 kB wskazuje na to, że żadna grafika nie została dodana do tego dokumentu. Jakikolwiek obraz o tych wymiarach miałby rozmiar większy od 20 kB.

W zamieszczonym niżej pliku dodałem do twojego dokumentu grafikę w formacie JPEG. Jak sam zobaczysz, grafika wyświetla się prawidłowo, ale rozmiar pliku z grafiką wynosi ponad 1 MB.

Rampin..zip Download (364.97 kB)Points: 0.28 for user