Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Tecumseh formula 12,5HP - Dobór części do traktorka z silnikiem tecumseh

Ravi224 02 Aug 2018 21:42 5373 4
    Ravi224
    Level 2  
    Hej. Mam pytanie do bardziej wtajemniczonywch w temacie. Dostalem od znajomego ciągnik MTD z silnikiem tecumseh formula 12,5hp do naprawy. Okazało się, że oderwały sie magnesy (wewnetrzne) w kole zamachowm przez co uszkodził sie alternator(ten zespół cewek od ładowania pod kołem zamachowym). Jak wiadomo ciężko jest z doborem części a natrafiam tylko na inne modele w aukcjach. I tu pytanie czy koło magnesowe i ten alternator będa pasowaly do tego silnika np. z modelu 10,11,13 konnego lub z modelu ENDURO o podobnej mocy? Pozdrawiam.
    szyna11
    Level 2  
    Witam. Posiadam kosiarkę z silnikiem 13hp. Zakupiłem koło magnesowe od silnika 12,5hp niestety zbyt duży dystans koła od wirnika ładowanie od 3-6V. Nie wiem jak z innymi modelami.
    Ravi224
    Level 2  
    O to juz cos.. A wirniki wydaje mi sie ze sa chyba tych samych rozmiarów dobrze myśle? Tylko cześc jest z cewkami do swiateł a cześc bez
    szyna11
    Level 2  
    Wydaje mi się, że najlepszym sposobem będzie zakupienie koła z magnesami i stojana od jednego modelu. Kupiłem również wirnik był taki sam jak stary niestety nie wiem od jakiego modelu.
    Ravi224
    Level 2  
    Decyzja padla. Jako że jest bardzo mało czesci do silników tecumseh a szczególnie kół zamachowych, które posiadaja wade fabryczna ktorej do tej pory nie wyeliminowano postanowiłem ze zmieniam silnik na B&S. I tu pytanie czy wszystkie stilniki briggsa maja takie same mocowanie co tecumseh? Zauwazylem w ramie kosiarki ze z jednej strony rozstaw srub wynosi ~15cm a z drugiej ~18cm i maja przedłuzone otwory o jakies 2cm z kazdej strony.