Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Brak mocy i duże spalanie Nissan X trail 2.0 benzyna

04 Aug 2018 01:06 1629 7
  • Level 7  
    Witam. Mam problem z nissanem x trailem a mianowicie dużo pali i nie ma mocy bardzo powoli się rozpędza, wcześniej wyjąłem czujnik cieczy chłodzącej i wsadziłem go ponownie po odpaleniu świeci się check engine pokazuje błąd na komputerze p0118 to od czujnika temperatury cieczy chłodzącej. Sprawdzałem też kilka innych używanych czujników ale także się świecił.
    Czy brak mocy może być spowodowany brakiem katalizatorów podejrzewam że poprzedni właściciel też miał ten problem i wybił pierwszy tuż przy kolektorze drugi wybiłem ja ponieważ był zabity ale nic się nie zmieniło. Może to mieć wpływ na spalanie i brak mocy poprzez podawanie błędnych informacji przez sondy?
  • Level 41  
    Nie rozumiem o co chodzi z tymi czujnikami? Skoro nie ma mocy i dużo pali musi mieć zapisane inne błędy.
  • Level 7  
    Właśnie dzisiaj zmieniłem czujnik temperatury i już żadnych błędów nie ma ale dalej jest słaby jak się rusza to ma moc ale po chwili już ledwo się toczy
  • Level 10  
    Kolego może to co napiszę może wydawać się śmieszne i nie do uwierzenia, ale ostatnio kolega do mnie przyjechał nissanem primerą p12 z silnikiem 1.9dci z problem nie ma mocy, i tak , na kompie zero błędów, parametry w porządku a mocy nie ma, okazało się i to przez przypadek dosłownie, bo było już ciemno, mówię do niego, dobra jedź do domu i przyjedź jutro i jak odjeżdżał widzę że nie świeci mu się lewą tylna lampa i mówię do niego , poczekaj pewnie żarówka padła to od razu wymienimy, okazało się że żarówka była dobra tylko piny w lampie i wtyczce były zaśniedziałe, przeczyściłem i mówię, dobra to do jutra i pojechał, za chwilę dzwoni do mnie i mówi że samochód odzyskał moc, mówię wracaj bo nie wierzę, odczepiłem wtyczkę od lampy znowu brak mocy, nie wiem czy ten jego tylko tak ma czy inne Primery też ale jakbym sam tego nie widział na oczy to bym nie uwierzył nikomu, normalnie dla mnie to jakaś magia w tym samochodzie. Może poszukaj u siebie, może coś znajdziesz, w końcu to ta sama marka
  • Level 7  
    Fish333 nie dalej jest to samo podejrzewam pompkę paliwa i filtr mam drugi tylko muszę wymienić jak będę miał czas :)
  • Level 1  
    Witam panowie. Mam ten sam problem ale wyskakuje mi błąd sondy przed kat. Pojechałem do mechanika i stwierdził że mam zapchany katalizator i nieodpowiednio są odprowadzane spaliny i dlatego brak mocy. Umówiłem się z nim na dziś i zobaczymy czy zrobi...