Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] HP Probook 6560b -plyta główna - Wymiana plyty w 6560b (z radeona na zintegrowan

lukaszr89 04 Aug 2018 11:04 705 5
    lukaszr89
    Level 12  
    Panowie, czy mozna do 6560b, ktory mial radeona 6470 - niestety karta sie spalila (tak zakladam bo obraz na zewnetrznym monitorze ma pasy i dziwne kolory a win moze byc tylko w awaryjnym), na matrycy lapa nic nie widać) - włożyć plyte glowna od wersji z karta zintegrowana.
    Typ matrycy to hd+ natomiast jaki byl nowej-starej plyty nie wiem (chce kupic z allegro).
    Laptop jest bardzo zadbany i szkoda mi go tak odpuscic, mimo powaznej usterki.

Przerabial ktos temat?
  • Helpful post
    Azazel1424
    Level 8  
    Witam, Jakiś czas temu zmieniałem w laptopie HP Pavilion DV 9000 płytę główną która miała spaloną kartę graficzną z AMD na płytę z intelem i Nvidią i nie było żadnego problemu. Musisz się tylko upewnić czy rozstaw otworów na śrubki będzie pasował z twoją obudową oraz czy układ chłodzenia a dokładnie wentylator będzie w tym samym miejscu co poprzedni. Żeby uniknąć niekompatybilności procesora z płytą główna zalecam zakup całego zestawu, płyta+procesor.
  • Helpful post
    ul1002

Level 35  
    Jak to ten sam model to do sprawdzenia/porównania wizualnego czy jest zgodna obsada gniazd zew. i wew. na tasiemki, Zapewne będzie inny układ chłodzenia, który będzie trzeba dokupić.
    lukaszr89
    Level 12  
    Operacja się powiodła, wszystkie wymiary pasują. Procesor został ten sam (teraz korzystam z jego karty graficznej), wymienilem tylko radiator - wentylator ten sam.
    sylweksylwina
    Moderator of Computers service
    Często chłodzenie poza tym że jest dłuższe, może zostać, o ile nie koliduje z innymi podzespołami. Ale dobrze zrobiłeś, profesjonalnie :D Możesz zamknąć temat.
    lukaszr89
    Level 12  
    Zamykam.
    Co do chłodzenia, trzeba je wymienić lub zmodyfikować mechanicznie (jest kolizja z kondensatorami).