Rmauto wrote: Sterowniki sa podpięty szeregowo i jak jeden padnie to jest problem i innymi.
buulee wrote: Akurat CAN jest podpięty równolegle
Kolego Rmauto miałeś racje , a ja nie zrozumiałem o co Ci chodzi - faktycznie akurat przez sterownik ABS CAN przechodzi szeregowo do sterownika silnika.
Bez pompy ABS auto nie odpala i objaw jest taki jak na początku czyli trzy kreski na wyświetlaczu, podstawiłem drugą pompę oraz na próbę zrobiłem mostki CAN żeby odpalał i nadal lipa - to znaczy nie odpala rano a jak jest cieplej na zewnątrz odpala na strzał i zero błędów.
Zaczynam podejrzewać że to BSI robi jakieś zwarcie albo przezrwę i w momencie gdy zagrzeje się wnętrze wszystko wraca do normy.
Udało się przywrócić auto do sprawności - znalazłem przyczynę nie odpalania , zaświecania się błędów ABS , ESP , AIR BAG oraz pojawiania się trzech kresek na liczniku.
Po sprawdzeniu pompy ABS , BSI i kilometra wiązek okazało się że przyczyna tkwiła w złączu czujnika kąta skrętu pod kierownicą.
To tam było miejsce które stykało i nie stykało CAN w zależności od temperatury.