Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

[Rozwiązano] Pralka Miele W842 - nie rozpoczyna cyklu prania "SPULEN"

08 Sie 2018 11:38 1023 8
  • Poziom 10  
    Mam już wiekową Miele W842. Dwa lata temu wymieniłem elektrozawór bo woda słabo leciała i wywalała błąd. Tym razem po włączeniu cyklu prania woda leci przez szufladę. W bębnie widać wodę zapala sie kontrolka SPULEN. Następnie woda jest odpompowywana i mruga lub ciągłym pali się SPULEN.

    Pompę sprawdziłem działa, nawet profilaktycznie wymieniłem grzałkę niestety problem nadal występuje. Przewody doprowadzające i odprowadzające do bębna również przejrzałem i nie mam już więcej pomysłów.
    Dzięki za wszelkie sugestie...
    :arrow: Poprawiłem TONI_2003
  • Poziom 39  
    Witam.
    Może warto by zerknąć na stan szczotek w silniku.
  • Poziom 10  
    Szczotki sprawdziłem, łożyska w silniku i na bębnie OK. Jedno lekko szumi, ale wszystko się kręci.
    :arrow: Poprawiłem TONI_2003
  • Poziom 39  
    Jakiej długości są obecnie szczotki?
  • Poziom 10  
    Szczotki mają około 2-2,5 centymetra.
  • Poziom 10  
    Dzięki za podpowiedzi. Sprawdziłem szczotki pracują swobodnie przy tej długości nie blokują się krawędziami. W załączeniu zdjęcie elektroniki, nigdzie nie widać śladów spalenizny.
    Pralka Miele W842 - nie rozpoczyna cyklu prania "SPULEN" Pralka Miele W842 - nie rozpoczyna cyklu prania "SPULEN"
    :arrow: Poprawiłem TONI_2003
  • Poziom 39  
    Witam.
    Niech kolega przeczyta uważnie post #5 z tematu do którego dodałem link.
    Może jeszcze ktoś się wypowie w temacie, ale raczej będą potrzebne zdjęcia wyjętego modułu z pralki i to z obu stron.
  • Poziom 10  
    Uszkodzona elektronika.
    Dzięki za diagnozę. Udało się sprzęt przywrócić do życia.
    Pozdrawiam i podziękowania za pomoc.