Nie działa mi łączenie telefonów stacjonarnych z tego filmu Link. Na popularnej stronie Link. Jest tabelka z typami złącz i kabli. W kolumnie o nazwie "Polaryzacja" kabel zielony ma "+" a czerwony "-". Tu nasuwa się pytanie skoro "2" z "2" (zielone), a pomiędzy "1" i "1" (czerwone) jest ta bateria z rezystorem. Czy nie powinienem podłączyć "-" bateri przez rezystor do "1" z jednego telefonu, a "+" do "2" z drugiego, następnie spiąć dwa pozostałe kable ze sobą ? ("+" i "-" mam namyśli ten z bateri). Zadaje to pytanie bo nie chcę przerobić telefonów na maszynkę to dymu. Jeśli podajecie poprawne rozwiązanie proszę powiedzieć dlaczego tak, a nie inaczej. Przytulił bym też "pin out" gniazda RJ 11 i do czego to połączenie służy. Nie potrzebuje wywoływania lub czegoś takiego? Po prostu, podnoszę słuchawkę, mówię i słyszę się w drugiej. Jak są potrzebne jakieś centrale lub inne "ustrojstwa" to smutek i żal, ale nie tracę nadziei i proszę o pomocną odpowiedz.
Dodano po 11 [minuty]:
Zapomniałem dodać że jeden telefon ma zaś 6V na AA i wychodzą z niego 2 kable ziel. i czerw. , a drugi 4 i niema żadnego zaś czy to nie problem ???
Dodano po 16 [minuty]:
Mam pomysł aby w celu dalszych dyskusji skontaktować się przez komunikator internetowy GG, skype, discord lub messenger.
Dodano po 11 [minuty]:
Zapomniałem dodać że jeden telefon ma zaś 6V na AA i wychodzą z niego 2 kable ziel. i czerw. , a drugi 4 i niema żadnego zaś czy to nie problem ???
Dodano po 16 [minuty]:
Mam pomysł aby w celu dalszych dyskusji skontaktować się przez komunikator internetowy GG, skype, discord lub messenger.