Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Renault Megane I - Alarm ciągle zakodowany

torucki24 11 Aug 2018 18:08 1365 13
    torucki24
    Level 7  
    Witam, mam problem z alarmem w aucie jak w temacie.
    Alarm to Cobra 1045 a syrena 5370.
    Samochód stoi w garażu i nie jest używany tylko czasami przepalany. Pewnego razu stał tak długo aż akumulator rozładował sie do końca i coś zaczęło piszczeć, ale skąd i co to nie mam pojęcia. Podpiąłem akumulator pod prostownik i od razu po włączeniu prostownika zapaliły sie na chwile światła awaryjne i zaraz zgasły i tak sie ładował przez ok. 2 godziny. Po odpięciu akumulatora chciałem go odpalić. Po przekręceniu kluczyka na zapłon od razu zaczął wyć alarm. Samochód normalnie odpala lecz ciągle swiecą sie światła awaryjne i dioda od alarmu światłem ciągłym. Alarm świeci i przestaje na 4-5 mignięć diody od alarmu i dalej to samo aż nie wyjme kluczyka ze stacyjki. Po odpięciu centralki alarm nadal był aktywny.
    A nigdy takie rzeczy sie nie działy, alarm nigdy nie był zakodowany, pliot od alarmu nie reaguje, zamka centralnego tez nie ma i nie było.
    Jak sie tego pozbyć albo nawet cały alarm odłączyć?
    Pedros050
    Level 43  
    Jak odpiąłeś klemy to uruchomiłeś alarm po naładowaniu się uzbroił jak nie masz rozładowaną baterie w pilocie to go nie wyłączysz alarmu musisz wypiąć cała centralkę i lub wypiąć bezpieczniki od zasilania jej.
    andrzej20001
    Level 43  
    Bezpiecznik alarmu w ori skrzynce😁 dobre. Szukaj wiązki alarmu.
    Pedros050
    Level 43  
    To nie jest centralka od alarmu. Szukaj pod kierownicą albo z boku słupka od strony kierowcy.
    andrzej20001
    Level 43  
    Zasilanie syreny znajdz jak wyje.
    torucki24
    Level 7  
    Syrene już odpiąłem
    Pedros050
    Level 43  
    W tym Megan są 2 takie cobry 1045 i 0144 szukaj następnej który współdziała z alarmem, zamykając/otwierając wszystkie drzwi, szyby.
    torucki24
    Level 7  
    No ale jak nie mam zamka centralnego ani szyb w prądzie to na pewno jest druga centralka od alarmu?
    Pedros050
    Level 43  
    To co ty wypiąłeś moduł komfortu że dalej ci światła awaryjne świecą.
    torucki24
    Level 7  
    No własnie nie wiem co sie dzieje dlatego tu jestem.
  • Helpful post
    Pedros050
    Level 43  
    Jak wypiąłeś tą wtyczkę od Cobry to po wiązce dojdziesz do kierunkowskazów?
    torucki24
    Level 7  
    Dobra, dzięki już sie udało.
    Faktycznie, pogrzebałem i znalazłem drugą centralke. Bezpiecznik był ok, ale i tak ją odpiąłem i wszystko już w porzadku.
    Więć temat uznaje za zamknięty.